Το μπαχαρικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις λιγούρες και την πείνα – Βοηθά στο αδυνάτισμα

καυτερό μπαχαρικό

Η πειθαρχία είναι απαραίτητη στη διαδικασία απώλειας βάρους. Έτσι, είναι εύκολο να καταλάβουμε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι όταν όλη η σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια της ημέρας καταστρέφεται, αφού οι λιγούρες παρουσιάζονται ως ακατανίκητη επιθυμία.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα καυτερό μπαχαρικό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο από αυτή την άποψη, καθώς έχει αποδεδειγμένο ιστορικό -προσωρινού τουλάχιστον- περιορισμού μιας λιγούρας που μπορεί να προκύψει, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καψαϊκίνη.

Ποιο είναι το καυτερό μπαχαρικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις λιγούρες

Μιλάμε φυσικά για το πιπέρι καγιέν, βασικό συστατικό του οποίου είναι η καψαϊκίνη. Το πιπέρι καγιέν προέρχεται από τις πιπεριές καγιέν που είναι μακριές, λεπτές πιπεριές με γυαλιστερή, κερασιοκόκκινη απόχρωση. Επίσημα γνωστές ως Capsicum annum, αυτές οι πικάντικες πιπεριές είναι μέλη της οικογένειας Solanaceae, μαζί με τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.

Οι πιπεριές καγιέν πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Νότια Αμερική, αλλά γεύση τους τις έχει κάνει γνωστές και χρήσιμες στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο.

Πώς το πιπέρι καγιέν μπορεί να καταπολεμήσει τις λιγούρες

Για να αποδειχθεί ο αντίκτυπος της καψαϊκίνης στην πρόκληση κορεσμού και στον περιορισμό της λαχτάρας, διεξήχθη μια μελέτη σε 15 άτομα, εκ των οποίων 8 άνδρες και 7 γυναίκες. Η ομάδα υποβλήθηκε σε δύο ξεχωριστές συνθήκες για 36 ώρες η καθεμία.

Κατά τη συνθήκη Α, οι συμμετέχοντες έλαβαν το 100% των ημερήσιων ενεργειακών τους αναγκών. Ενώ κατά την κατάσταση Β οι συμμετέχοντες έλαβαν το 100% των ημερήσιων ενεργειακών τους αναγκών καθώς και 2,56 mg καψαϊκίνης.

Ο κορεσμός και η πληρότητα μετρήθηκαν μετά από κάθε ώρα και μετά από κάθε γεύμα. Η μελέτη ανέφερε ότι τόσο ο κορεσμός όσο και η πληρότητα καταγράφηκαν υψηλότερα κατά την κατάσταση Β από ό,τι κατά την κατάσταση Α.

Συνιστώμενη δοσολογία και παρενέργειες από υπερβολική κατανάλωση

Για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν σημαντικά τον ρυθμό μεταβολισμού του λίπους τους, δηλαδή την ενεργειακή δαπάνη και τη διάθεση σε ηρεμία, η λήψη μιας δόσης 1-1,6 γραμμαρίων πιπεριού καγιέν καθημερινά θα πρέπει να αρκεί.

Ενδείκνυνται όμως τόσο υψηλές δόσεις πιπεριού καγιέν καθημερινά; Οι επιστήμονες απαντούν θετικά, επειδή 1 γραμμάριο του βοτάνου περιέχει 2,5 mg καψαϊκίνης. Και καθώς η συνιστώμενη ημερήσια δόση της καψαϊκίνης είναι μεταξύ 2-6 mg, η ποσότητα πιπεριού καγιέν που πρέπει να πάρετε θα πρέπει να υπερβαίνει το 1 γραμμάριο.

Ωστόσο, η καθημερινή κατανάλωση υψηλών δόσεων πιπεριού καγιέν μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες ενοχλητικές παρενέργειες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μπαχαρικά. Αυτό περιλαμβάνει αισθήσεις καψίματος σε όλο το πεπτικό σύστημα, ελαφρώς αυξημένες θερμοκρασίες και καούρα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top