Το ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό για αμυγδαλίτιδα και μυκητιάσεις

φυσικό αντιβιοτικό ριγανέλαιο

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιμικροβιακά και αντιοξειδωτικά έλαια που υπάρχουν. Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό είναι ιδανικό για την καταπολέμηση πολλών λοιμώξεων, μεταξύ των οποίων η αμυγδαλίτιδα και οι μυκητιάσεις.

Το φυσικό αντιβιοτικό δεν αποκαλείται άδικα έτσι αφού περιλαμβάνει ουσίες όπως τερπένια, ροσμαρινικό οξύ, ναριντζίνη και βήτα καρυοφιλλίνη. Άλλα συστατικά είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το κάλιο, ο χαλκός, το βόριο, το μαγγάνιο, οι βιταμίνες C, Α (β-καροτένιο) και η νιασίνη (βιταμίνη Β3).

Είναι γεμάτο μ ε θρεπτικά συστατικά και έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Ριγανέλαιο: το φυσικό αντιβιοτικό με τις πολλαπλές δράσεις

Το ριγανέλαιο είναι ένα αιθέριο έλαιο που εξάγεται από το βότανο ρίγανη (Origanum vulgare) και δικαίως το αποκαλούν φυσικό αντιβιοτικό.

Τα κύρια συστατικά του ριγανέλαιου είναι η καρβακρόλη και η θυμόλη, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί ότι το ριγανέλαιο είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της αμυγδαλίτιδας και άλλων βακτηριακών λοιμώξεων. Οι ειδικοί το ονομάζουν ως «το απόλυτο φυσικό αντιβιοτικό».

Σε μορφή αιθέριου ελαίου, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Το ριγανέλαιο περιέχει καρβακρόλη και θυμόλη, τα οποία έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Εκατοντάδες μελέτες έχουν αποδεδείξει ότι η καρβακρόλη μπορεί να θεραπεύσει: βακτηριακές λοιμώξεις, μυκητιασικές λοιμώξεις, παράσιτα, ιούς, φλεγμονή, candida. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι σκοτώνει το βακτηρίδιο Ε. Coli.

Ριγανέλαιο και οι 4 δράσεις για την υγεία μας

  1. Έχει αντιβακτηριακή δράση: κατά της πλειοψηφίας των βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένων των Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Pseudomonas aeruginosa και Candida albicans.
  2. Έχει αντιμυκητιακή δράση: Το ριγανέλαιο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό κατά της πλειοψηφίας των μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων των Candida albicans, Trichophyton rubrum, Microsporum canis και Epidermophyton floccosum.
  3. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση: οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα φλεγμονωδών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα, η άσθμα και η αλλεργίες.
  4. Έχει αντιοξειδωτική δράση: Το ριγανέλαιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες.

Το ριγανέλαιο είναι γενικά ασφαλές για χρήση, αλλά είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε με προσοχή. Μην το χρησιμοποιείτε εσωτερικά χωρίς την καθοδήγηση ενός επαγγελματία υγείας. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε ριγανέλαιο.

Το ριγανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής χρήσης, της εξωτερικής χρήσης και της εισπνοής.

Για εσωτερική χρήση, το ριγανέλαιο μπορεί να προστεθεί σε τρόφιμα ή ροφήματα, ή να ληφθεί ως συμπλήρωμα διατροφής.

Για εξωτερική χρήση, το ριγανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι μασάζ, ως θεραπεία για ακμή ή ως θεραπεία για λοιμώξεις του αυτιού. Το ριγανέλαιο μπορεί επίσης να εισπνευστεί ως ατμός ή να χρησιμοποιηθεί σε αρωματικό κολλύριο.

Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε ριγανέλαιο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για εσάς.

Scroll to Top