ΙΣΠ: Χωρίς όφελος για τον ασθενή το ιδιωτικό έργο σε γιατρούς του ΕΣΥ

πρόεδρος ΙΣΠ

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των γιατρών, αλλά δεν κερδίζουν κάτι ουσιαστικό οι ασθενείς, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΠ Ν. Πλατανησιώτης.

Τις επιφυλάξεις του ιατρικού κόσμου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ) Νικόλαος Πλατανησιώτης, αναφορικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ασκήσεως ιδιωτικού έργου ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ.

Μιλώντας στο «Κανάλι 1 90,4», ο κ. Πλατανησιώτης εξέφρασε την άποψη ότι δεν προσφέρει κάτι η νέα υπουργική απόφαση, ενώ σημείωσε πως αφενός αυξάνεται ο ανταγωνισμός, αλλά δεν κερδίζουν κάτι ουσιαστικό οι ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες τέθηκε σε ισχύ Υπουργική Απόφαση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου από γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέτρο το οποίο απαγορευόταν, καθώς επίσης επιτρέπεται πλέον η απασχόληση νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα.

Οι προτάσεις του ΙΣΠ

Η σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε τον Απρίλιο με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Στη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας στις 3 Απριλίου, κατά την ακρόαση εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης είχε προτείνει μεταξύ άλλων:

  •  Τη διερεύνηση της πιθανότητας ανοικοδόμησης κατοικιών για το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό, στους περιβάλλοντες χώρους των Κέντρων Υγείας.
  •  Την παροχή οικονομικών κινήτρων με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
  •  Τη θεσμοθέτηση της συνυπηρέτησης για συζύγους ιατρών που τους συνοδεύουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, όπως συμβαίνει με τους αστυνομικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεδομένων και των κενών θέσεων που υπάρχουν σε Περιφέρειες και Δήμους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είχε επισημάνει από τότε ότι ήταν στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για την ανταλλαγή απόψεων και την υποστήριξη μιας σοβαρής μεταρρύθμισης που θέλει να προωθήσει η Κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Όλο Υγεία

Scroll to Top