Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν έχετε περίοδο

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να σας ενοχλήσουν όταν έχετε περίοδο και γι’ αυτό και πρέπει να τα αποφύγετε. Ο δρ Ευριπίδης Μπιλιράκης, Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος, Κλινικός Καθηγητής απαντά τι δεν πρέπει να κάνετε όταν έχετε περίοδο.

 

Προσοχή στα καλοκαιρινά μπάνια

Εάν μια γυναίκα κολυμπήσει σε πολύ παγωμένα νερά όταν έχει περίοδο, αυτό μπορεί να προκαλέσει μείωση ή και σταμάτημα της ροής του αίματος της περιόδου, ακόμα και για λίγες ημέρες. Επιπλέον, κάποιες φορές μπορεί να εμφανιστεί και κάποιος πόνος χαμηλά στην κοιλιά.

Μην κάνετε εξέταση μαστού

Όταν έχετε έμμηνο ρύση, οι διακυμάνσεις των ορμονικών σας επιπέδων μπορεί να δυσκολέψουν τον εντοπισμό ανωμαλιών στο στήθος σας. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφύγετε μια εξέταση μαστού στη μέση της περιόδου σας.

Αποφύγετε το σεξ χωρίς προστασία

Πρώτα απ ‘όλα, είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνετε σεξ όταν έχετε έμμηνο ρύση, αλλά το σεξ χωρίς προστασία κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι κακή ιδέα! Εάν δεν θέλετε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να το αποφύγετε. Επιπλέον, το σεξ με προστασία είναι ένας τρόπος αποφυγής των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Περίοδος ή καθόλου περίοδος, να κάνετε πάντα ασφαλές σεξ για να αποφεύγετε λοιμώξεις και ΣΜΝ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top