Δερματολόγος αποκαλύπτει τις αισθητικές επεμβάσεις που έχει κάνει και μετανιώνει – «Δεν θα τις συνιστούσα στους ασθενείς μου»

αισθητικές επεμβάσεις

Με φαινομενικά ατελείωτες επιλογές για ακριβές αισθητικές επεμβάσεις για την ενίσχυση της εμφάνισης, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες αξίζουν πραγματικά να ξοδέψετε χρήματα.

Αλλά ο Δρ. Charles Puza, ένας δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, προσέφερε συμβουλές στους σχεδόν 2 εκατομμύρια ακολούθους του στο TikTok σχετικά με το σε τι θα ξόδευε χρήματα και σε τι όχι.

Botox: Πρέπει να κάνουμε προληπτικά για τις ρυτίδες; Τι λένε οι ειδικοί του Κλίβελαντ

Σε ένα βίντεο του TikTok, ο γιατρός τόνισε τρεις διαδικασίες που έχει κάνει μόνος του και για τις οποίες «μετανιώνει», λέγοντας ότι είναι αναποτελεσματικές και δεν αξίζει να ξοδέψετε χρήματα. Περιλαμβάνουν κρυολιπόλυση, ενέσιμη ενυδατική κρέμα και νήματα προσώπου.

@drcharlesmd1 So many ways to waste $$$ #regrets #cosmetics #doctor ♬ Feeling Good Vibes (60S) – Audiosphere

Ο Δρ. Puza χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «απογοητευτικά» και όχι μακροχρόνια και προειδοποίησε μάλιστα για πιθανές «παραμορφωτικές» παρενέργειες.

Οι 3 αισθητικές επεμβάσεις που δεν συνιστά ο δερματολόγος

  1. Κρυολιπόλυση
  2. Νήματα προσώπου
  3. Ενέσιμη ενυδατική κρέμα

1. Κρυολιπόλυση

Αρχικά, ο Δρ. Puza μίλησε για την κρυολιπόλυση, η οποία διαφημίζεται ως ένας μη χειρουργικός και μη επεμβατικός τρόπος καταστροφής των λιποκυττάρων στο σώμα.

αισθητικές επεμβάσεις
Φωτογραφία: Charles Puza/TikTok

Η διαδικασία χρησιμοποιεί κρυολιπόλυση για την κατάψυξη των λιποκυττάρων και εγκρίθηκε από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το 2010. Χρησιμοποιεί εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, μεταξύ -1 και 4 βαθμών Κελσίου, για να παγώσει τα κύτταρα μέχρι να εξαλειφθούν φυσικά από το σώμα για αρκετές εβδομάδες έως μήνες.

Η κατάψυξη του λίπους σκοτώνει τα κύτταρα και το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος στη συνέχεια τα καθαρίζει, γεγονός που οδηγεί σε μόνιμη μείωση του λίπους στην υπό θεραπεία περιοχή.

«Αλλά η κρυολιπόλυση δεν είναι για όλους και θα είναι πιο αποτελεσματική μόνο σε άτομα με μικρές ποσότητες λίπους», είπε ο δερματολόγος Δρ. Paul Frank στο Cosmopolitan.

Και δεν θα αντικαταστήσει την άσκηση και μια υγιεινή διατροφή, καθώς βοηθά μόνο στη μείωση μικρών ποσοτήτων λίπους σε στοχευμένες περιοχές. Ο Δρ. Frank είπε: «Έτσι, κάποιος που έχει 1 κιλό λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί από μια περιοχή θα έχει καλύτερη επιτυχία με την κρυολιπόλυση από κάποιον που έχει περισσότερα από 5 κιλά».

αισθητικές επεμβάσεις
Φωτογραφία: Charles Puza/TikTok

Η διαδικασία μπορεί να γίνει στο στομάχι, στο πηγούνι, στην περιοχή του λίπους γύρω από την κοιλιά, στους μηρούς, στους βραχίονες και στο στήθος. Και πάλι, όμως, η κρυολιπόλυση δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα σε όλους.

Ο Δρ. Puza είπε ότι έκανε τη διαδικασία στο κάτω μέρος της πλάτης του και στην περιοχή του λίπους γύρω από την κοιλιά πριν από δύο χρόνια. Χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «απογοητευτικά» και προειδοποίησε για μια παρενέργεια που ονομάζεται PAH -παράδοξη υπερτροφία λίπους- η οποία συμβαίνει όταν οι περιοχές που στοχεύουν στη μείωση του λίπους αυξάνονται τελικά σε μέγεθος.

2. Ενέσιμη ενυδατική κρέμα

Στη συνέχεια, ο Δρ. Puza μίλησε για το Skinvive, δηλαδή ενέσιμη ενυδατική κρέμα. Η διαδικασία περιλαμβάνει βελόνα με υαλουρονικό οξύ, το οποίο αυξάνει την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Το «ενέσιμο μικροσταγονίδιο» είναι μια αρκετά νέα ιδέα και ο FDA το ενέκρινε πέρυσι.

αισθητικές επεμβάσεις
Φωτογραφία: Charles Puza/TikTok

Σε αντίθεση με το πληρωτικό προσώπου (fillers), η ένεση δεν γεμίζει το δέρμα, αλλά παρέχει μόνο μια ώθηση ενυδάτωσης για μια λαμπερή, ενυδατωμένη εμφάνιση. Ο Δρ. Puza είπε ότι το έκανε αυτό στον εαυτό του και σε έναν φίλο του και δεν υπήρχε διαφορά στην ποιότητα ή την ενυδάτωση του δέρματός τους. Τώρα, αρνείται ακόμη και να προσφέρει ή να πουλήσει το προϊόν στους ασθενείς του.

3. Νήματα προσώπου

Τέλος, ο Δρ. Puza προειδοποίησε τους ανθρώπους σχετικά με τα νήματα του προσώπου. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στη γνάθο και στο άνω μέρος του προσώπου.

«Ενώ μου άρεσε αμέσως το αποτέλεσμα, δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη διαδικασία αισθάνομαι ότι τα αποτελέσματα έχουν εξαφανιστεί τελείως. Οπότε δεν μπορώ να το προσφέρω ούτε στους ασθενείς μου», είπε στη Daily Mail.

Τα νήματα προσώπου, ή το λίφτινγκ με νήματα, είναι λιγότερο επεμβατικά -και ακριβά- από ένα λίφτινγκ προσώπου που δίνει στο χαλαρό δέρμα μια ανυψωμένη εμφάνιση.

αισθητικές επεμβάσεις
Φωτογραφία: Charles Puza/TikTok

Η διαδικασία περιλαμβάνει έναν χειρουργό που τοποθετεί μικρά χειρουργικά νήματα κάτω από το δέρμα που συγκρατούν τον ιστό για να παρέχουν σύσφιξη. Υπάρχει ελάχιστος έως καθόλου χρόνος αποκατάστασης μετά την εμφύτευση των νημάτων και τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται για αρκετούς μήνες.

αισθητικές επεμβάσεις
Φωτογραφία: Charles Puza/TikTok

Ενώ ο Δρ. Puza είδε τα αποτελέσματά του να εξασθενούν γρήγορα, οι γιατροί λένε ότι τα νήματα πρέπει να διαρκέσουν από ένα έως δύο χρόνια μέχρι τελικά να διαλυθούν.

Όλο Υγεία

Scroll to Top