Ποιοι διάσημοι έχουν πάρει φάρμακα για το αδυνάτισμα – Τι είναι το «πρόσωπο Ozempic» που έχουν οι σταρ του Χόλυγουντ

πρόσωπο Ozempic
  • Η νέα τάση στο Χόλιγουντ είναι τα “βυθισμένα μάτια, τα αδύναμα μάγουλα και το χαλαρό δέρμα”, που οφείλεται στην αύξηση της δημοτικότητας των φαρμάκων απώλειας βάρους, όπως το Ozempic.  Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται “πρόσωπο Ozempic”.
  • Η απώλεια λίπους στο πρόσωπο μπορεί να οδηγήσει σε βυθισμένα μάγουλα και χαλαρό δέρμα. Αυτό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται μεγαλύτεροι, καθώς το λίπος στα μάγουλα είναι αυτό που μας δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση.
  • Φωτογραφίες διασήμων, όπως ο John Goodman, ο Robbie Williams, ο Scott Disick και η Sharon Osbourne, είναι κάποια από τα παραδείγματα του “προσώπου Ozempic”.

Μια νέα εμφάνιση αναδύεται στο Χόλιγουντ: βυθισμένα στα μάτια, αδύναμα μάγουλα και χαλαρό δέρμα. Οι ειδικοί λένε ότι οφείλεται στην αύξηση της δημοτικότητας των φαρμάκων απώλειας βάρους. Η παρενέργεια έχει ονομαστεί «Ozempic face», δηλαδή «πρόσωπο Ozempic».

Λεία, παχουλά μάγουλα και μέτωπα χωρίς ρυτίδες. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους διάσημους σταρ που έχουν εμμονή με το μπότοξ και το filler. Τελευταία, όμως, αυτό δείχνει να αλλάζει.

«Το πρόσωπο Ozempic είναι ουσιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά που βλέπουμε σε ασθενείς με γρήγορη ή τακτική απώλεια βάρους. Βλέπουμε απώλεια όγκου στο πρόσωπο και όταν χάνουμε λίπος στο πρόσωπο βλέπουμε σημάδια όπως πιο βυθισμένα μάγουλα, πιο χαλαρό δέρμα και μια γενική κοιλότητα των χαρακτηριστικών», εξηγεί στη Daily Mail η Δρ. Smita Ramanadham, πλαστικός χειρουργός στο Νιου Τζέρσεϊ και προσθέτει:

«Μερικές φορές, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κάνει ένα άτομο να φαίνεται μεγαλύτερο, επειδή το λίπος στα μάγουλα είναι αυτό που μας δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση».

Το «πείραμα» της Daily Mail με τις φωτογραφίες των διασήμων πριν και μετά

Οι χειρουργοί -μεταξύ των οποίων και ο Δρ. Nicholas Jones, πλαστικός χειρουργός στη Τζόρτζια- είδαν φωτογραφίες 15 διασημοτήτων που είχαν πρόσφατες αλλαγές λόγω απώλειας βάρους και είπαν ότι περισσότεροι από τους μισούς -κυρίως άνδρες- είχαν «πρόσωπο Ozempic».

Η Δρ. Sue Decotiis, ειδικός στην απώλεια βάρους που έχει συνταγογραφήσει το Ozempic σε χιλιάδες ασθενείς, πρόσθεσε ότι η απώλεια βάρους φαίνεται πιο δραματική σε όσους έχουν πιο μακρύ πρόσωπο λόγω του τρόπου με τον οποίο τεντώνεται το δέρμα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν πιο δύσκολο να το διακρίνουν στις γυναίκες, γιατί παραδοσιακά είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν fillers και να καλύπτουν τις ατέλειες με το μακιγιάζ.

Η τεράστια αλλαγή του John Goodman

Κορυφαίος στη λίστα ήταν ο ηθοποιός John Goodman, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς είχε δραστικά μικρότερο όγκο προσώπου και, ως εκ τούτου, πιο χαλαρό δέρμα που είχε σχηματίσει ρυτίδες.

«Δεν έχει αναφερθεί κάτι για τον συγκεκριμένο άνθρωπο σχετικά με το Ozempic, οπότε δεν ξέρω αν είναι αυτό… Αλλά ακόμα και με απλή απώλεια βάρους, δημιουργούνται περισσότερες γραμμές, περισσότερες ρυτίδες και περισσότερο ξεφλούδισμα στο πρόσωπο καθώς έχασε βάρος σε σύγκριση με όταν ήταν πιο βαρύς και το πρόσωπό του ήταν πιο γεμάτο», είπε η Δρ. Ramanadham και πρόσθεσε:

«Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ χαρακτηριστικές της συνολικής απώλειας βάρους ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιήθηκαν φάρμακα απώλειας βάρους».

Ο 71χρονος John έχει χάσει 90 κιλά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, το οποίο ο ίδιος έχει αποδώσει στο ότι τρώει μικρότερες μερίδες, κάνει μια καθημερινή βόλτα με τα σκυλιά του και κάποια στιγμή έκοψε τη ζάχαρη και το αλκοόλ από τη διατροφή του. Δεν έχει πει ότι χρησιμοποίησε το Ozempic, αν και σε φωτογραφίες του από αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης αυτόν τον μήνα και φαίνεται ιδιαίτερα αδύναμος.

Το «πρόσωπο Ozempic» του Robbie Williams

πρόσωπο Ozempic

Κατέταξαν επίσης τον Robbie Williams μεταξύ των διασημοτήτων με «πρόσωπο Ozempic», με τη Δρ. Ramanadham να λέει: «Μπορείτε να δείτε μια κοιλότητα κάτω από τα μάτια και τα μάγουλα και περισσότερες ρυτίδες λόγω απώλειας όγκου. Στον Robbie, μπορούμε να δούμε τα άμεσα αποτελέσματα της απώλειας βάρους».

Ο Δρ. Decotiis πρόσθεσε: «Μοιάζει με εντελώς διαφορετικό άτομο! Έχει μακρύτερο πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι η απώλεια βάρους τον κάνει σίγουρα να δείχνει πολύ τραβηγμένος».

Ο 50χρονος σταρ αποκάλυψε την απώλεια βάρους 11 κιλών πέρυσι, λέγοντας ότι οφειλόταν σε «κάτι σαν το Ozempic» και αποκάλεσε την απώλεια βάρους «χριστουγεννιάτικο θαύμα».

πρόσωπο Ozempic

Ο Scott Disick «τρόμαξε» τους θαυμαστές του

Αλλά μια σειρά από άλλες διασημότητες φαίνεται να υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα. Ο Scott Disick -ο οποίος φημολογείται έντονα ότι λαμβάνει στο Ozempic- ήταν επίσης στη λίστα, με τους γιατρούς να δείχνουν τις βυθισμένες περιοχές κάτω από τα μάτια του.  Ο διάσημος σταρ των αμερικανικών ριάλιτι τρόμαξε τους θαυμαστές τον περασμένο μήνα με τη δραματική νέα εμφάνισή του.

Πρόσωπο Ozempic

Ωστόσο, οι χειρουργοί είπαν ότι είναι ασυνήθιστο τα φάρμακα απώλειας βάρους να προκαλούν μια τόσο δραματική αλλαγή στην εμφάνιση, υποδηλώνοντας ότι άλλοι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο -όπως εάν χρησιμοποιούσε τα φάρμακα επιθετικά.

Πρόσωπο Ozempic

Τεράστια διαφορά στις φωτογραφίες της Jessica Simpson πριν και μετά

Για την Jessica Simpson, ο Δρ Τζόουνς είπε: «Όταν κοιτάς προηγούμενες φωτογραφίες, το πρόσωπό της ήταν πολύ πιο γεμάτο και είχε περισσότερο όγκο. Αλλά στις νεότερες φωτογραφίες, τα μάτια της, το πρόσωπό της, είναι πιο βυθισμένα, τα μάγουλά της δεν είναι τόσο γεμάτα. Το πρόσωπό της φαίνεται λίγο αδυνατισμένο, στην πραγματικότητα, σαν να λιμοκτονούσε».

πρόσωπο Ozempic

Η σταρ του Χόλιγουντ δεν είπε ποτέ ότι χρησιμοποίησε φάρμακο για την απώλεια βάρους, αλλά στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι μεταξύ 2019 και 2020 ότι είχε χάσει 45 κιλά.

πρόσωπο Ozempic

Δραματικό παράδειγμα του «προσώπου Ozempic» η Sharon Osbourne

Για τις γυναίκες, και οι δύο γιατροί είπαν ότι η 71χρονη Sharon Osbourne ήταν το πιο δραματικό παράδειγμα «προσώπου Ozempic», αφού η σταρ αποκάλυψε ότι έχασε 19 κιλά λαμβάνοντας το φάρμακο και ότι μετά δεν μπορούσε να σταματήσει να χάνει βάρος.

«Τα μάτια της φαίνονται πιο βυθισμένα, τα μάγουλά της έχουν μεγαλύτερη κοιλότητα. Υπάρχει επίσης σημαντική απώλεια στον όγκο του προσώπου και περισσότερες ρυτίδες που συνδέονται με αυτό», είπε η Δρ. Ramanadham.

Και οι δύο γιατροί έδειξαν επίσης τη ρινοχειλική πτυχή -δηλαδή τη γραμμή που εκτείνεται από το πλάι της μύτης μέχρι τη γωνία του στόματος- η οποία είπαν ότι είχε γίνει πιο έντονη.

Όλο Υγεία

Scroll to Top