Ενέσεις με σπέρμα σολομού: Το μυστικό ομορφιάς της Jennifer Aniston και άλλων σταρ του Χόλιγουντ

επιδερμίδα, σπέρμα σολομού

Μία νέα μέθοδος με σπέρμα σολομού υπόσχεται ότι κάνει θαύματα! Πρόκειται για ενέσεις που γίνονται στο πρόσωπο και κρατάνε μακριά τις ρυτίδες.

Τη μαγική αυτή συνταγή υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι TikTokers, αλλά και πασίγνωστοι ηθοποιοί, όπως η Jennifer Aniston, για να φαίνονται νεότεροι. Αλλά τελικά έχει αυτή η μέθοδος αποτελέσματα ή είναι απλά μία νέα μόδα;

Πάντως οι νέες ενέσεις «σαρώνουν» στο διαδίκτυο και πολλές γυναίκες αναζητούν μέσω ίντερνετ περισσότερες πληροφορίες. Η νέα μέθοδος φαίνεται πως έχει κερδίσει τις γυναίκες που θέλουν να εξαφανίσουν τις ρυτίδες.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος με το σπέρμα σολομού

Η θεραπεία αυτή, γνωστή ως “Plenhyage” γεννήθηκε στη Νότια Κορέα και στην πραγματικότητα περιλαμβάνει το DNA του σπέρματος του ψαριού. Αυτό διοχετεύεται στο πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας μια μικροσκοπική βελόνα.

Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι αυτό θα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου που είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε ένα σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

Η Beauty TikToker, Lauryn Bosstick, είναι μεταξύ των οπαδών αυτής της τάσης. Έκανε ανάρτηση στη σελίδα της (@laurynbosstick) και προτρέπει τις γυναίκες να δουν τα οφέλη της νέας μεθόδου που κάνει το δέρμα να λάμπει. Η ίδια, όπως είπε, το δοκίμασε και ενθουσιάστηκε.

Ποια είναι η άποψη των επιστημόνων

Αλλά είναι πραγματικά έτσι τα πράγματα; Ο δερματολόγος Δρ. Hamdan Abdullah Hamed αναφέρει ότι «μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο, αλλά το σπέρμα σολομού έχει κάποια άμεσα οφέλη, όπως η ανακούφιση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να δώσει λάμψη στο δέρμα σας». «Γνωστοί ηθοποιοί, όπως η Jennifer Aniston, έχουν ακολουθήσει τη νέα τάση» δήλωσε ο ίδιος στη Mirror.

Σύμφωνα με τον Δρ. Hamed, το DNA του σπέρματος σολομού μπορεί να βοηθήσει σε δερματικά προβλήματα και στην επούλωση πληγών, να προάγει την ελαστικότητα του δέρματος και να μειώσει τη φλεγμονή. Αυτό έχει αποδειχθεί και σε παλαιότερες μελέτες.

Ωστόσο, ο Δρ. Hamed ισχυρίζεται ότι τα μακροπρόθεσμα οφέλη των νέων ενέσεων δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί, ενώ κάποιοι άνθρωποι έχουν εκδηλώσει εξανθήματα και εξογκώματα μετά τη διαδικασία.

«Ορισμένοι άνθρωποι έχουν αναφέρει εξανθήματα και προσωρινά εξογκώματα που μπορεί να διαρκέσουν περίπου τέσσερις ημέρες. Τα εξογκώματα είναι προσωρινά και δεν θα βλάψουν το δέρμα» δήλωσε ο ίδιος.

«Παρόλο που η θεραπεία αυτή δεν είναι επιβλαβής, υπάρχουν ακόμη περιορισμένες μελέτες που συζητούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη της. Νομίζω ότι προς το παρόν έχουμε στη φαρέτρα μας άλλους ασφαλείς τρόπους για την επούλωση πληγών, τη φλεγμονή του δέρματος και την ελαστικότητα του δέρματος» κατέληξε ο Δρ. Hamed.

Scroll to Top