Επιχείλιος έρπης: Το απλό και αποτελεσματικό κόλπο για να εξαφανιστεί γρήγορα

επιχείλιος έρπης

Με τις ακραίες μεταβολές του καιρού και το άγχος των υποχρεώσεων για το νέο έτος, ο επιχείλιος έρπης μπορεί να κάνει την εμφάνισή του εκεί που δεν το περιμένετε.

Οι μικροσκοπικές φουσκάλες, που εμφανίζονται γύρω από το στόμα, είναι σημάδι του ιού του απλού έρπητα, ο οποίος είναι μεταδοτικός και τον φέρουν το 90% των ανθρώπων. Συνήθως είναι ακίνδυνος, αλλά στον κρύο αέρα, τον καυτό ήλιο ή εάν η ανοσία σας είναι χαμηλή, μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή δυσάρεστου έρπητα.

Ένας άλλος δυνητικά συμβάλλων παράγοντας είναι να αφήσετε τα χείλη σας να στεγνώσουν και να σκάσουν και να μην τα ενυδατώνετε καλά ενυδατωμένα με ένα ειδικό προϊόν για τα χείλη. Όχι μόνο είναι αντιαισθητικά, αλλά μπορεί να πονούν, να είναι ερεθισμένα και μερικές φορές να αιμορραγούν.

Το συμπλήρωμα που καταπολεμά τον πολλαπλασιασμό του επιχείλιου έρπητα

Ευτυχώς, ένας γιατρός μοιράστηκε με τους ακολούθους του στο TikTok έναν επιστημονικό τρόπο για να απαλλαγούμε από τις φουσκάλες. Ο γιατρός, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα Δρ. Michael στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, λέει ότι το κόλπο του σταματά την απορρόφηση μιας ουσίας που βοηθά τον ιό του έρπητα να πολλαπλασιαστεί.

«Περιορίζοντας τον πολλαπλασιασμό του ιού, ο επιχείλιος έρπης φεύγει λίγο πιο γρήγορα», σημειώνει ο γιατρός.

Όπως εξηγεί, το συμπλήρωμα που έχει αυτό το αποτέλεσμα είναι η λυσίνη -ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, αλλά μπορεί επίσης να αγοραστεί σε μορφή κάψουλας από ένα φαρμακείο σε πολύ οικονομική τιμή.

@drmichaelsays My cold sore hack! I get them after my lips get subburnt! Here’s what i ise to helo it go away a bit quicker! #coldsore #coldsores #coldsorehack #herpes #herpesawareness #supplements #doctor #health ♬ original sound – Doctor Michael

Ο Δρ. Michael, ο οποίος έχει 400.000 ακολούθους TikTok, εξηγεί ότι το συμπλήρωμα διατίθεται σε δισκία των 1000 χιλιοστόγραμμων -και δεν πρέπει να παίρνετε περισσότερα από τρία την ημέρα.

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν λάβουν οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Άλλες θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή περιλαμβάνουν την ιβουπροφαίνη, η οποία ηρεμεί τη φλεγμονή που σχετίζεται με τον επιχείλιο έρπητα.

Το CDC συνιστά συνταγογραφούμενα αντιιικά φάρμακα όπως ακυκλοβίρη, φαμσικλοβίρη και βαλασικλοβίρη.

Όλο Υγεία

Scroll to Top