Conditioner πριν το σαμπουάν; Ένα εύκολο κόλπο για λαμπερά μαλλιά

conditioner
 • Η μέθοδος CWC μπορεί να είναι ιδανική για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά που τείνουν να σπάνε.
 • Εφαρμόστε conditioner στα μήκη και τις άκρες, αποφεύγοντας τις ρίζες.
 • Λούστε τις ρίζες με σαμπουάν.
 • Ξεπλύνετε καλά.

Το πιθανότερο είναι πως λούζεστε όπως όλοι οι άλλοι: πρώτα σαμπουάν και μετά conditioner. Αυτό, βέβαια, είναι απολύτως φυσιολογικό και παραδοσιακά σωστό. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι το προϊόν αυτό αναπληρώνει την υγρασία και σφραγίζει την επιδερμίδα της τρίχας, βοηθώντας στην αποφυγή του σπασίματος και άλλων ζημιών.

Είναι μια πολύ σημαντική θεραπεία που διατηρεί τα μαλλιά απαλά και ελαστικά και αποτρέπει την θαμπή και ξερή όψη τους. Αλλά η παράλειψη του μαλακτικού δεν είναι το λάθος που είμαστε εδώ για να συζητήσουμε.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να παραλείψετε το σαμπουάν -αλλά το conditioner ποτέ. Όμως, οι ειδικοί τώρα προτείνουν μια νέα μέθοδο λουσίματος των μαλλιών και δεν περιλαμβάνει την παράλειψη του μαλακτικού στα μαλλιά αλλά στην πραγματικότητα τη χρήση του πριν το σαμπουάν.

Πώς να λούσετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας πρώτα conditioner

Το ζήτημα του conditioner  πριν το σαμπουάν έχει στην πραγματικότητα ένα όνομα: μέθοδος CWC. Πρόκειται για το ακρωνύμιου των λέξεων conditioner (C), λούσιμο με σαμπουάν (W), ξανά conditioner (C). Και, ναι, η εφαρμογή μαλακτικού πριν από το σαμπουάν μπορεί να αλλάξει πραγματικά το παιχνίδι, ειδικά αν έχετε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά που τείνουν να σχίζονται ή να σπάνε.

Για να ακολουθήσετε τη μέθοδο CWC, εφαρμόστε πρώτα μαλακτικό μόνο στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σας πριν τα λούσετε. Αυτό είναι το κλειδί. Στην πραγματικότητα, είναι η ουσία της μεθόδου. Αλλά αν αναρωτιέστε ποιο είναι το όφελος αυτής της διαδικασίας, εφόσον το μαλακτικό προστατεύει τα μαλλιά από τα απορρυπαντικά του σαμπουάν και από την ξηρότητα, υπάρχει απάντηση.

Θυμηθείτε ότι ακόμη και το πιο απαλό σαμπουάν είναι ένα προϊόν καθαρισμού: ιδανικό για ένα βρώμικο, ιδρωμένο, λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, αλλά όχι τόσο καλό για τα πολύτιμα, ευαίσθητα, που αγαπούν την υγρασία μαλλιά σας.

Επομένως, η εφαρμογή μαλακτικού στις άκρες των μαλλιών επιτρέπει το καθαριστικό αποτέλεσμα του σαμπουάν να γλιστρήσει πρώτα στις ευαίσθητες άκρες σας. Το conditioner τυλίγει τα μαλλιά σαν προστατευτικό πέπλο και τα προστατεύει από το να γίνουν σαν άχυρα και να ξεραθούν.

Πώς να εφαρμόσετε τη μέθοδο CWC στην πράξη

 • Την ημέρα του λουσίματος, βουρτσίστε τα μαλλιά σας καλά πριν μπείτε στο ντους.
 • Στη συνέχεια, βρέξτε τα όπως θα κάνατε συνήθως, αλλά μην πιάσετε κατευθείαν το μπουκάλι του σαμπουάν -εδώ είναι όπου οι συνήθεις κινήσεις ακολουθούν μια νέα πορεία.
 • Πριν εφαρμόσετε το σαμπουάν, τρίψτε μια μικρή ποσότητα conditioner ανάμεσα στα χέρια σας και μοιράστε τη στα μήκη και τις άκρες με τα δάχτυλά σας. Προσέξτε να αποφύγετε τις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής, καθώς εκεί θα πάει το σαμπουάν.
 • Μόλις τελειώσετε με το conditioner, απλώστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στις παλάμες των χεριών σας και μοιράστε τη στις ρίζες. Εστιάστε στις τρίχες πάνω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του λαιμού -αυτές οι περιοχές, που συχνά τις ξεχνάμε, είναι μερικοί από τους κύριους ένοχους πίσω από τα μαλλιά που γίνονται γρήγορα λιπαρά και άτονα.
 • Στη συνέχεια, απλά ξεπλύνετε τα πάντα.
 • Στη συνέχεια, απλώστε ξανά το conditioner στα μήκη και τις άκρες. Αποφύγετε τις ρίζες για να μην τις βαρύνει.
 • Αφήστε το conditioner να δράσει για ένα λεπτό περίπου -δεν χρειάζεται πολύ χρόνο- και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.
 • Για επιπλέον λάμψη, ολοκληρώστε το λούσιμο με κρύο νερό. Όταν τελειώσετε με το ντους, στύψτε τα μαλλιά σας προσεκτικά και στη συνέχεια στεγνώστε τα απαλά με μια πετσέτα μικροϊνών.
Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top