Λιποαναρρόφηση: Εφαρμόζεται σε 7 άγνωστες περιοχές και κάνει θαύματα!

απώλεια λίπους

Η λιποαναρρόφηση δεν εφαρμόζεται μόνον στην κοιλιά ή τους μηρούς. Μπορεί να εξαφανίσει το λίπος από το διπλοσάγονο, την περιοχή των γονάτων, ακόμη και των αστραγάλων!

 

Αν και η λιποαναρρόφηση συνήθως εφαρμόζεται στην κοιλιακή χώρα, στα «ψωμάκια» και τους γλουτούς, υπάρχουν και άλλα σημεία που μπορεί να κάνει θαύματα! Η λιποαναρρόφηση ως χειρουργική επέμβαση στοχεύει στην αφαίρεση λίπους από διάφορες περιοχές του σώματος. Έτσι, επιτυγχάνεται σμίλευση του σώματος και βελτίωση του περιγράμματος. Συχνά αναφέρεται και ως λιπογλυπτική, επειδή μπορεί να συνδυαστεί με μεταμόσχευση του λίπους που έχει αφαιρεθεί σε κάποια άλλη περιοχή του σώματος. Επιπλέον, η λιποαναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλά σημεία του σώματος, σε ένα μόνο χειρουργείο!

Τι συμβαίνει κατά την επέμβαση της λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται επιτυχώς και με άλλες επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής όπως για παράδειγμα το λίφτινγκ προσώπου, η αυξητική στήθους, η κοιλιοπλαστική ή η ανόρθωση κάτω μέρους του σώματος.

Για την επέμβαση χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία ή μέθη, ανάλογα την περιοχή. Στην αρχή γίνεται διήθηση του διαλύματος λιποαναρρόφησης που βοηθά στη μετεγχειρητική αναλγησία και την αποφυγή δημιουργίας εκχυμώσεων. Συνήθως εγχύεται ποσότητα διαλύματος ίση με το λίπος που πρόκειται να αναρροφηθεί.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το σωματικό λίπος αφαιρείται εισάγοντας έναν μικρό σωλήνα (κάνουλα) μέσω μιας ή περισσότερων μικροσκοπικών τομών 1 χιλιοστού στην περιοχή που πρόκειται να αναρροφηθεί. Οι τομές είναι μικρές και γίνονται σε σημεία όπου θα είναι λιγότερο ορατές, συχνά μέσα στις πτυχές του δέρματος ή στις γραμμές περιγράμματος. Το λίπος μπορεί να διατηρηθεί και να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο σημείο μετά από κατάλληλη επεξεργασία (λιπογλυπτική).

Εξιτήριο δίνεται την ίδια μέρα, απαιτείται εφαρμογή ενός επιδέσμου συμπίεσης, η επιστροφή στην εργασία είναι μεταξύ 2 – 5ημερών. Συστήνεται αποφυγή έντονων σωματικών δραστηριοτήτων για 2 εβδομάδες.

1 Αστράγαλοι

Οι λεπτοί καλοσχηματισμένοι αστράγαλοι αναδεικνύουν τις γάμπες και τα πόδια. Οι τομές γίνονται δεξιά και αριστερά από τον αχίλλειο τένοντα και χρησιμοποιοιύνται πολύ λεπτές κάνουλες. Φοράτε για 2 εβδομάδες έναν μικρό επίδεσμο άκρου ποδός. Ωστόσο έχετε υπόψη σας ότι η λιποαναρρόφηση λύνει το πρόβλημα των χοντρών αστραγάλων αλλά δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις. Πολλές φορές δεν είναι το τοπικό πάχος αλλά οι μύες που τους περιβάλλουν και τα μεγάλα χοντρά οστά.

1 Στήθος

Για τις γυναίκες η λιποαναρρόφηση στο στήθος μπορεί να βελτιώσει το περίγραμμα στην περιοχή. Η μείωση ενός μεγάλου στήθους προσφέρει ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, ως προς το υπόλοιπο σώμα. Στους άνδρες, η λιποαναρρόφηση βελτιώνει την εμφάνιση του στήθους, όταν λόγω ηλικίας έχει χαθεί μυϊκή μάζα, οπότε το στήθος «σακουλιάζει», ενώ λύνει και το πρόβλημα της γυναικομαστίας.

2 Αγκώνες και μπράτσα

Η λιποαναρρόφηση στα μπράτσα, στην πίσω περιοχή των βραχιόνων (κοντά στον τρικέφαλο) και τους αγκώνες κάνει τα χέρια να δείχνουν τονισμένα, σφριγηλά και με γράμμωση. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, και με τη βοήθεια πολύ λεπτών ειδικών κανουλών αφαιρείται το λίπος. Εάν ωστόσο το δέρμα έχει χαλαρώσει πολύ η λιποαναρρόφηση δεν θα μπορέσει να συρρικνώσει το λίπος, γι αυτό πιθανότατα να χρειαστείτε βραχιονοπλαστική.

4 Μέση

Η μέση και τα πλαϊνά της μέσης (γνωστά και ως «χερούλια της αγάπης»), είναι εξαιρετικά συχνές περιοχές για λιποαναρρόφηση. Για πολλούς ασθενείς, η απαλλαγή από τα… love handles μόνο μέσω διατροφής και άσκησης μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολη. Η περιοχή της μέσης καθώς και τα πλαϊνά έχουν συνήθως μεγάλη ελαστικότητα. Επομένως είναι μία περιοχή που η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται συχνά μαζί με την αφαίρεση περιττού λίπους, σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη μέση.

5 Πλάτη

Η πλάτη δεν είναι το πρώτο μέρος που θα σκεφτόσασταν για λιποαναρρόφηση, αλλά η διαδικασία είναι αρκετά αποτελεσματική για τις δίπλες πάνω και κάτω από το πίσω μέρος της οριζόντιας θέσης του σουτιέν. Αυτές οι λιπώδεις δίπλες είναι αποτέλεσμα της ηλικίας αλλά και της απώλειας βάρους, οι οποίες δύσκολα εξαφανίζονται με τη γυμναστική. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συμβάλει σε μια πιο σφριγηλή και λεία εμφάνιση.

6 Γόνατα

Τα γόνατα είναι μια περιοχή όπου η διατροφή και η άσκηση δεν μπορούν να τη βελτιώσουν. Γι’ αυτό η λιποαναρρόφηση είναι η μοναδική λύση. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι επειδή πρόκειται για μία μικρή περιοχή απαιτείται μικρή διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει εύκολα στο χώρο του ιατρείου και με τοπική αναισθησία. Επιπλέον και ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός ενώ η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα. Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι σχεδόν ποτέ δε χαλαρώνει, και η ποιότητα καθώς και η ελαστικότητα του δέρματος είναι τέτοια που είναι σπάνιο να εμφανιστεί χαλάρωση.

7 Πρόσωπο και λαιμός

Η συγκέντρωση λίπους κάτω από τη γνάθο, στο λαιμό, επηρεάζει την εικόνα του προσώπου, εξαφανίζει τις γωνίες στο πηγούνι και κάνει το άτομο να δείχνει πολύ μεγαλύτερο. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο και λαιμό και να χαρίσει νεότερη όψη. Εφαρμόζεται σε περιοχές με περίσσεια λίπους, όπως το διπλοσάγονο (προγούλι), τα μάγουλα και ο λαιμός.

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top