Οι 4 καλύτερες και απλές συμβουλές για νεανικά μάτια και βλέφαρα, σύμφωνα με ειδικό

νεανικά μάτια

Ο Δρ. Anthony Youn, ένας πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός με έδρα το Μίσιγκαν, μοιράζεται τέσσερις απλές συμβουλές που θα σας προσφέρουν νεανικά μάτια και βλέφαρα.

Ο ειδικός τονίζει τη σημασία αυτών των πρακτικών για την πρόληψη και την αναστροφή της γήρανσης των βλεφάρων, τα σημάδια της οποίας περιλαμβάνουν πρήξιμο, χαλαρό δέρμα και σακούλες κάτω από τα μάτια.

4 τρόποι για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες από τα μάτια

4 συμβουλές για νεανικά μάτια

  1. Φοράτε γυαλιά ηλίου
  2. Τρώτε λιγότερα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα
  3. Ελέγχετε τις αλλεργίες σας
  4. Χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών με ρετινόλη

1. Φοράτε γυαλιά ηλίου

«Τα γυαλιά ηλίου όχι μόνο θα προστατεύσουν το ευαίσθητο δέρμα των βλεφάρων από τις ακτίνες UV του ήλιου, αλλά θα αποτρέψουν και τον στραβισμό, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ρυτίδες σαν το πόδι της χήνας», είπε ο Δρ. Youn σε ένα βίντεο TikTok τον περασμένο μήνα που συγκέντρωσε 23.700 προβολές.

@doctoryoun How to reverse aging of the eyelids! More in my podcast! #eyelids #holistichealth #beautytips ♬ Feeling Good Vibes (60S) – Audiosphere

Οι ρυτίδες όπως το πόδι της χήνας σχηματίζονται γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Όταν επιλέγετε ενθυλακωμένη ρετινόλη, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συμβουλεύει να αναζητάτε μια ετικέτα που να λέει ότι το ζεύγος πληροί τις απαιτήσεις ANSI UV ή «Απορρόφηση UV έως 400 nm», που σημαίνει ότι τα γυαλιά μπλοκάρουν τουλάχιστον το 99% των ακτινών UV.

2. Τρώτε λιγότερα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας. Ο Δρ. Youn λέει ότι μπορούν επίσης να αυξήσουν την ποσότητα του πρηξίματος γύρω από τα μάτια επειδή είναι γεμάτα με αλάτι και άλλα φλεγμονώδη συστατικά.

νεανικά μάτια
Φωτογραφία: doctoryoun/TikTok

3. Ελέγξετε τις αλλεργίες σας

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το 25,7% των ενηλίκων υποφέρουν από εποχικές αλλεργίες. 

«Προσπαθήστε να ελέγξετε τις αλλεργίες σας και αποφεύγετε να τρίβετε επιθετικά τα βλέφαρά σας. Το δέρμα των βλεφάρων είναι ένα από τα πιο λεπτά σε ολόκληρο το σώμα και το επιθετικό τρίψιμο αυτού του σημείου μπορεί να το κάνει να τεντωθεί», συμβουλεύει ο Δρ. Youn.

4. Χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών με ρετινόλη

«Η ρετινόλη έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το κολλαγόνο του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λεπτής επιδερμίδας με ρυτίδες», εξηγεί ο ειδικός. Το περιοδικό Self συνιστά να ξεκινάτε με μια κρέμα χαμηλότερης συγκέντρωσης, μεταξύ 0,1% και 0,5%, ή προϊόντα με ενθυλακωμένη ρετινόλη, η οποία τείνει να είναι πιο ήπια.

νεανικά μάτια
Φωτογραφία: doctoryoun/TikTok
Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top