Το ρυζόνερο είναι το μυστικό για λαμπερά και υγιή μαλλιά, σύμφωνα με το Κλίβελαντ – Πώς θα το φτιάξετε

μαλλιά, υαλουρονικό οξύ

Όλοι και όλες αναζητούν το μυστικό που θα τους χαρίσει μακριά, γερά και λαμπερά μαλλιά. Ένα κόλπο που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες αιώνες πριν, επανήλθε στην επικαιρότητα και έχει ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποιο είναι αυτό το μυστικό που υπόσχεται πιο υγιή μαλλιά, σύμφωνα με ειδικούς της Κλινικής του Κλίβελαντ.

Για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας και να τα δείτε να λάμπουν και να είναι δυνατά, δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο πανάκριβο προϊόν. Το μυστικό βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας και δεν λείπει από κανένα σπίτι.

Υαλουρονικό οξύ για γερά και λαμπερά μαλλιά – Πώς να το χρησιμοποιείτε για καλύτερα αποτελέσματα

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το ντουλάπι σας και να πάρετε το ρύζι που έχετε. Ναι, καλά ακούσατε! Το ρύζι.

Πώς μπορεί το νερό του ρυζιού να βοηθήσει τα μαλλιά σας;

Το νερό ρυζιού είναι το αμυλούχο υγρό που δημιουργείται όταν το ρύζι μουλιάζει ή μαγειρεύεται σε νερό. Το θολό αφέψημα περιέχει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που καθιστούν το ρύζι μια από τις σημαντικότερες πηγές τροφής στον κόσμο.

Πώς μπορεί λοιπόν αυτό να βοηθήσει τα μαλλιά σας; Ας ξεκινήσουμε με το άμυλο του ρυζιού που απελευθερώνεται στο νερό.

«Το άμυλο δρα σαν μαλακτικό», εξηγεί ο γνωστός δερματολόγος από την Κλινική του Κλίβελαντ Alok Vij. Όπως αναφέρει, «Βρίσκεται πάνω στον εξωτερικό θύλακα της τρίχας, αυτό που ονομάζεται επιδερμίδα, και λειτουργεί για να αποτρέψει τους θύλακες από το να τρίβονται μεταξύ τους και να ξεφλουδίζουν ή να σπάνε».

Το ρύζι περιέχει επίσης ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως ινοσιτόλη, το οποίο έχει αναφερθεί ως «παράγοντας ανάπτυξης των μαλλιών», καθώς και έναν μακρύ κατάλογο βιταμινών και μετάλλων που μπορεί να προστατεύουν τα μαλλιά από τις βλαβερές καταπονήσεις.

Μαλλιά: Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να λούζεστε για να τα διατηρήσετε υγιή και όμορφα

Αυτές οι βιταμίνες και τα μέταλλα περιλαμβάνουν: βιταμίνη Β και Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο.

Οφέλη του ρυζόνερου

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων που συνδέονται με το νερό ρυζιού είναι τόσο μακρύς όσο τα μαλλιά της Ραπουνζέλ στο παραμύθι. Οι οπαδοί του ρυζόνερου λένε ότι μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και πιο δυνατά, ενώ παράλληλα βοηθά στο να μην μπλέκονται οι τρίχες.

Αλλά το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα είναι η ανάπτυξη των μαλλιών. Ο μύθος λέει ότι το νερό του ρυζιού βοήθησε τις γυναίκες της αυτοκρατορικής αυλής κατά την περίοδο Heian της Ιαπωνίας να αποκτήσουν μαλλιά μέχρι το πάτωμα. Οι μακριές τούφες ονομάζονταν kurokami.

Και σήμερα στην Κίνα το ρυζόνερο χρησιμοποιείται από τις γυναίκες και η πόλη Huangluo μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως το «χωριό με τα πιο μακριά μαλλιά στον κόσμο».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάπτυξη των μαλλιών των περισσότερων ανθρώπων είναι γενετικά κωδικοποιημένη. «Υπάρχουν κάποιοι τροποποιήσιμοι παράγοντες, όπως η διατροφή, η ηλικία και η γενική υγεία, αλλά οι ίδιες οι πρακτικές περιποίησης των μαλλιών είναι συνήθως δευτερεύον στοιχείο» αναφέρει ο Δρ Vij.

Υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση ρυζόνερου στα μαλλιά;

Εκτός από την εξάντληση των αποθεμάτων του ντουλαπιού σας, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τη χρήση ρυζόνερου στα μαλλιά σας. «Δεν υπάρχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες ή πρόσθετα, οπότε αυτό περιορίζει τον κίνδυνο βλάβης» αναφέρει η δερματολόγος από την Κλινική του Κλίβελαντ Δρ Shilpi Khetarpal.

Και προσθέτει ότι αν αντιμετωπίζετε φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής, καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε ρυζόνερο για να αποφύγετε πρόσθετους ερεθισμούς. Επίσης, αν δεν ξεπλύνετε καλά το μείγμα από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Πώς να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε το ρυζόνερο

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να φτιάξετε νερό ρυζιού:

  • Ένα σύντομο μούλιασμα ρυζιού σε νερό διάρκειας 30 λεπτών έως δύο ωρών.
  • Βράσιμο του ρυζιού σε νερό.

Η Dr. Khetarpal λέει ότι η πρώτη επιλογή σας προσφέρει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Η διαδικασία βρασμού μπορεί να μειώσει ορισμένα από τα θρεπτικά συστατικά, σημειώνει η ίδια, ενώ αν θέλετε, μπορείτε να ξεπλύνετε το ρύζι πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Μόλις έχετε το νερό ρυζιού σας, οι οδηγίες για τη χρήση του είναι αρκετά απλές. Αφού τελειώσετε το λούσιμο των μαλλιών σας, βουτήξτε τα μαλλιά σας στο νερό ρυζιού και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά πριν το ξεβγάλετε.

Scroll to Top