Υαλουρονικό οξύ για γερά και λαμπερά μαλλιά – Πώς να το χρησιμοποιείτε για καλύτερα αποτελέσματα

μαλλιά, υαλουρονικό οξύ
  • Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα είδος σακχάρου που βρίσκεται φυσικά στο σώμα και λειτουργεί προσελκύοντας και συγκρατώντας νερό.
  • Ενυδατώνει τα μαλλιά, βελτιώνει την ξηρότητα, την φθορά και το φριζάρισμα, ανακουφίζει από τον κνησμό και τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.
  • Ιδανικό για ξηρά, κατεστραμμένα, φριζαρισμένα, σγουρά ή πυκνά μαλλιά, καθώς και για ξηρό ή ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής.
  •  Χρησιμοποιήστε το τακτικά για καλύτερα αποτελέσματα. Αποφύγετε την καθημερινή χρήση σε λεπτά ή λιπαρά μαλλιά. Ξεκινήστε με μερικές φορές την εβδομάδα και αυξήστε σταδιακά τη συχνότητα.

Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας είναι το υαλουρονικό οξύ. Το συνιστούν και οι δερματολόγοι γιατί αποτελεί έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό ενυδατικό παράγοντα. Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας και πώς θα σας βοηθήσει.

Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται «υπερήρωας της ενυδάτωσης». Υπάρχει σε πολλά προϊόντα στον χώρο της ομορφιάς γιατί είναι σύμμαχος στη μάχη κατά της γήρανσης. Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα μαλλιά σας αν θέλετε να βάλετε ένα τέλος σε θαμπά, ξηρά ή εύθραυστα μαλλιά.

Το υαλουρονικό οξύ εμφανίζεται και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών λόγω της τάσης να χρησιμοποιούνται και σ’ αυτά τα προϊόντα συστατικά που προορίζονταν για την περιποίηση του δέρματος.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το όνομα είναι κάπως λανθασμένο, επειδή είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος σακχάρου και όχι οξύ. «Βρίσκεται φυσικά σε όλο το σώμα, ειδικά στο δέρμα, τα μάτια, τον συνδετικό ιστό και τις αρθρώσεις» εξηγεί στο womansworld η χημικός καλλυντικών Charlene Valledor. «Είναι ένα είδος ενυδατικού συστατικού που λειτουργεί προσελκύοντας και συγκρατώντας νερό. Το υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά ισχυρό, με την ικανότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό» αναφέρει η ίδια.

Ποια είναι τα οφέλη του στα μαλλιά

Εν ολίγοις, είναι παρόμοια με τα οφέλη από τη χρήση του για το δέρμα σας – ενυδάτωση και απαλότητα.

«Το υαλουρονικό οξύ παρέχει έντονη ενυδάτωση, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών, αλλά βελτιώνει επίσης την εμφάνιση της ξηρότητας, της φθοράς ή του φριζαρίσματος» σημειώνει ο στυλίστας Rogerio Cavalcante, ιδιοκτήτης του The Second Floor Salon στη Νέα Υόρκη.

Το υαλουρονικό οξύ κάνει καλό και στο τριχωτό της κεφαλής σας (το τριχωτό της κεφαλής είναι δέρμα, άλλωστε). «Με την προσέλκυση και τη διατήρηση της υγρασίας στο τριχωτό της κεφαλής, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ξηρότητα, τον κνησμό και τον ερεθισμό» επισημαίνει η Valledor.

Σε ποια μαλλιά να χρησιμοποιείτε υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους έχουν ξηρά, κατεστραμμένα ή φριζαρισμένα μαλλιά. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν σγουρά ή πυκνά μαλλιά, τα οποία τείνουν να είναι πιο ξηρά. Και φυσικά είναι επίσης μια καλή επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν ξηρό ή ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το υαλουρονικό οξύ

Ο κατάλογος των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας είναι μακρύς, όπως και τα πιθανά διαφορετικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να αναζητήσετε ένα σαμπουάν ή/και conditioner που περιέχει υαλουρονικό οξύ. Αν πρόκειται να διαλέξετε μόνο ένα προϊόν, καλύτερα να αγοράσετε conditioner. Γιατί; Οι ενυδατικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος σε συνδυασμό με ένα conditioner αφήνουν τα μαλλιά ενυδατωμένα και θρεμμένα, σημειώνει ο Cavalcante.

Από την πλευρά της η Valledor τονίζει ότι αν θέλετε πραγματικά να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του συστατικού, πρέπει να επιλέξετε ορούς, σπρέι και άλλους τύπους προϊόντων styling που δεν ξεπλένονται. Όχι μόνο θα έχετε την ενυδάτωση που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ξηρότητας και της απολέπισης, αλλά αν διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και υγεία το τριχωτό της κεφαλής σας, θα έχετε και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Ανεξάρτητα από το αν εφαρμόζετε ένα προϊόν για τα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής, βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε σε ελαφρώς υγρά μαλλιά ή δέρμα για την καλύτερη απορρόφηση, συμβουλεύει η Valledor. Δεδομένου ότι το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί προσελκύοντας το νερό, το να έχετε λίγο νερό στην περιοχή θα το αρπάξει αμέσως και θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα του συστατικού.

Πόσο συχνά να χρησιμοποιείτε υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά

«Η συχνότητα χρήσης των προϊόντων με υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά εξαρτάται από τις ανάγκες των μαλλιών σας και τις οδηγίες του προϊόντος» αναφέρει ο Cavalcante. Σε γενικές γραμμές, συνιστάται η τακτική χρήση τους για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν ή/και μαλακτικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ κάθε φορά που λούζεστε, ενώ αν έχετε άλλα προϊόντα που δεν ξεπλένονται, να τα χρησιμοποιείτε μερικές φορές την εβδομάδα.

Η Valledor τονίζει ότι αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά ή λιπαρά, αποφύγετε την καθημερινή χρήση. «Όταν το υαλουρονικό οξύ προσελκύει νερό γίνεται βαρύτερο και αυτό με τη σειρά του μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ βαρύ και να βαραίνει αυτούς τους τύπους μαλλιών» αναφέρει η ίδια. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε για αρχή προϊόντα υαλουρονικού οξέος μόνο μερικές φορές την εβδομάδα για να δείτε το αποτέλεσμα στα μαλλιά σας και στη συνέχεια μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τη συχνότητα χρήσης ανάλογα με τις ανάγκες.

Scroll to Top