Ποια είναι η Νο1 άσκηση για την υγεία των πνευμόνων

υγεία των πνευμόνων

Πνευμονολόγος προτείνει μία απλή και εύκολη άσκηση για να διατηρήσετε και να ενισχύσετε την υγεία των πνευμόνων. Είναι γνωστό ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα και η άσκηση βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Μελέτες συνδέουν την δια βίου άσκηση με την μακροζωία και την αποφυγή ή καθυστέρηση εμφάνισης 40 παθήσεων.

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την τακτική άσκηση με τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, την απώλεια βάρους και τη μείωση του κινδύνου ασθενειών όπως ο διαβήτης, ωστόσο η άσκηση συμβάλλει και στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων.

Τι μπορεί να προκαλέσει κακή υγεία των πνευμόνων

Όταν οι πνεύμονές σας είναι υγιείς, διατηρείτε μεγάλο αναπνευστικό απόθεμα. Μπορεί να λαχανιάσετε μετά από την άσκηση, ωστόσο δεν θα νοιώσετε δύσπνοια. Όταν η λειτουργία των πνευμόνων σας είναι μειωμένη, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μεγάλο μέρος του αναπνευστικού σας αποθέματος. Σε αυτή την περίπτωση ίσως λαχανιάσετε, και στη συνέχεια να νιώσετε δυσφορία, ή να προκληθεί βήχας.

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε υγιείς τους πνεύμονές σας είναι να τους φροντίζετε. Το κάπνισμα όπως είναι γνωστό προκαλεί προβλήματα στα πνευμόνια. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έκθεση σε επικίνδυνες ουσίες μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ένα σύμπτωμα που συχνά παραβλέπετε είναι ο μη αναζωογονητικός ύπνος ή η κόπωση . «Μερικοί ασθενείς έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου μόνο όταν κοιμούνται», αναφέρει ο Δρ. Πάουλ Χαν MD, επικεφαλής Πνευμονικής Ιατρικής, Holy Name Medical Center στο Teaneck, NJ.

Η απλή άσκηση που βοηθάει τους πνεύμονες

Όπως αποδεικνύεται υπάρχει μια μορφή άσκησης που μπορεί να βελτιώσει την υγεία των πνευμόνων περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος προπόνησης, και σύμφωνα με τον Δρ. Χαν, δεν είναι έντονη ούτε δύσκολη.

«Το τακτικό περπάτημα είναι σημαντικό για την υγεία των πνευμόνων», λέει ο Δρ Χαν. Επίσης μπορείτε να υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα 150 λεπτών μέτριας αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα.

Τι άλλο μπορεί να βελτιώσει την υγεία των πνευμόνων

Ενώ το περπάτημα είναι σίγουρα ευεργετικό για την υγεία των πνευμόνων, υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι οι πνεύμονές σας λειτουργούν σε καλή κατάσταση.

Ο Δρ Χαν λέει ότι είναι σημαντικό να κάνετε τους απαραίτητους ετήσιους εμβολιασμούς κατά της γρίπης, της covid-19, του πνευμονόκοκκου και του RSV εάν είστε άνω των 65 ετών.

Επιπλέον, ο Δρ Χαν συμβουλεύει ότι μπορείτε να διατηρήσετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τα πράγματα που χρειάζεται το σώμα σας—αυτό σημαίνει να κοιμάστε καλά και να προσέχετε τη διατροφή σας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top