Σμιλεμένοι κοιλιακοί σε 5 λεπτά – Πιο γρήγορη προπόνηση δεν υπάρχει

κοιλιακοί

Οι κοιλιακοί εξαρτώνται από τη διατροφή και την κληρονομικότητα αλλά και η σωστή άσκηση συμβάλλει σε αυτούς. Αποκαλύψτε τους πολυπόθητους κοιλιακούς σας με αυτήν την πεντάλεπτη προπόνηση που θα κάνει το six pack σας ακαταμάχητο!

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί δεν θέλουν 300 ροκανίσματα την ημέρα. Χρειάζονται άλιπη διατροφή και ένα έντονο πρόγραμμα. Αν θέλετε να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς προτιμήστε τις σύντομες αλλά έντονες προπονήσεις. Είναι εξίσου αποτελεσματικές στο να φτιάξετε έναν δυνατό κορμό, μια επίπεδη κοιλιά και να αποκαλύψετε τους πολυπόθητους κοιλιακούς μυς.

Οι γρήγορες, υψηλής έντασης προπονήσεις που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε είναι  αποτελεσματικές. Δείτε την παρακάτω προπόνηση και εφαρμόστε τη στην καθημερινότητά σας. Οι ασκήσεις είναι υψηλής έντασης και στοχεύουν αποτελεσματικά στους κοιλιακούς σας.

5 λεπτά προπόνηση για κοιλιακούς

Αυτό το γρήγορο σετ με 3 ασκήσεις είναι τέλειο για να ξεκινήσετε την ημέρα σας και να ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειας σας.

1. Σανίδα

σανίδα για κοιλιακούς

 

Διάρκεια: 20 δευτερόλεπτα με 10 δευτερόλεπτα ξεκούραση ενδιάμεσα των ασκήσεων.
Οδηγίες: Ξεκινήστε με μια σανίδα στηριζόμενοι στους πήχεις σας. Κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες σας, εμπλέκοντας τους μυς του πυρήνα σας. Επαναλάβετε για δύο σετ.

2. Russian Twists

κοιλιακούς

Διάρκεια:45 δευτερόλεπτα με 15 δευτερόλεπτα ξεκούραση ενδιάμεσα των ασκήσεων.

Οδηγίες: Καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πόδια σας επίπεδα. Γείρετε ελαφρώς προς τα πίσω, κρατώντας την πλάτη σας ίσια. Κρατήστε ένα βαράκι ή ένα μπουκάλι με νερό και με τα δύο χέρια και στρίψτε τον κορμό σας προς τα δεξιά και μετά προς τα αριστερά. Επαναλάβετε για δύο σετ.

3. Ανυψώσεις ποδιών

κοιλιακούς

Διάρκεια: 45 δευτερόλεπτα με 15 δευτερόλεπτα ξεκούραση ενδιάμεσα των ασκήσεων.
Οδηγίες: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα στην ευθεία. Κρατήστε το κάτω μέρος της πλάτης σας στο πάτωμα καθώς σηκώνετε το ένα σας πόδι σταδιακά προς τα πάνω, μέχρι να σχηματίσει γωνία 90 μοιρών και στη συνέχεια κατεβάστε το πίσω προς τα κάτω και συνεχίστε με το άλλο πόδι. Επαναλάβετε για δυο σετ.

Μπορείτε σταδιακά να αυξήσετε τα σετ και να φτάσετε μέχρι και 10.

Προσοχή! Ποτέ μην ξεκινάτε ένα πρόγραμμα προπόνησης, ακόμη κι αν είναι σύντομο, χωρίς προετοιμασία των μυών. Κάντε προθέρμανση με επιτόπιο τζόκινγκ ή jamping jacks για 5 λεπτά και έπειτα ακολουθήστε το πρόγραμμα. Στο τέλος αφιερώστε 2 λεπτά για διατάσεις των μυών.

Scroll to Top