Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αφόδευσης για να αδειάσει καλά το έντερο; Οι επιστήμονες συμβουλεύουν

χαρτι τουαλετας λοιμωξεις

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένας τέλειος τρόπος για να κάνετε την ανάγκη σας; Είναι πολύ πιθανό να αφοδεύετε λάθος όλη σας τη ζωή και να μην να το ξέρετε.

Ο μέσος άνθρωπος πηγαίνει τουαλέτα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να αδειάσει το έντερό του, και σύμφωνα με τους ειδικούς του πυελικού εδάφους, υπάρχει ένας τέλειος τρόπος για να το κάνετε.

Ο πίνακας κοπράνων του Μπρίστολ είναι ένας δείκτης του πώς και γιατί οι διαφορετικοί τύποι κοπράνων μπορούν να φαίνονται ή να σας κάνουν να αισθάνεστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχουν επτά διαφορετικοί τύποι κατηγοριών κοπράνων. Όμως ο ιδανικός τρόπος για να κάνετε αυτή την ανάγκη σας είναι μία.

Τρεις τρόποι για να αδειάσετε αποτελεσματικά το έντερό σας

Συγκεκριμένα, για να αδειάσετε αποτελεσματικά το έντερό σας πρέπει να έχετε την τέλεια θέση, ξεκινώντας από το να βάλετε τα πόδια σας πάνω σε κάτι προκειμένου να τα ανυψώσετε. Αυτό μπορεί να είναι ένας κάδος ή ένα μεγάλο πακέτο ρολά τουαλέτας. Τα πόδια σας πρέπει να στηρίζονται σε ό,τι κι αν επιλέξετε να τα τοποθετήσετε, όσο ώρα κάθεστε στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με το WebMD, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συσκευές που αλλάζουν τη στάση του σώματός τους σε κάθισμα, τους βοηθάει να αδειάσουν το έντερό τους πιο αποτελεσματικά.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι καταπονούνται λιγότερο και αδειάζουν καλύτερα το έντερό τους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένα άλλο σημαντικό μέρος της κένωσης είναι η χαλάρωση του στομάχου και η επιμήκυνση του πυελικού εδάφους ώστε να κάνει τη διαδικασία πιο άνετη.

Όποιος δυσκολεύεται θα πρέπει να προσπαθήσει να κινήσει κυκλικά το πυελικό έδαφος ενώ βρίσκεται στην τουαλέτα, δηλαδή απλώς να μετακινήσει το πάνω μέρος του σώματός του. Αν αυτό δεν φέρει αποτέλεσμα, το να σηκώνεστε και να κάθεστε ξανά στην τουαλέτα μερικές φορές μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Τέλος, όταν η φύση σας καλεί να πάτε τουαλέτα, οι ειδικοί προειδοποιούν να μην το αναβάλλετε. Σύμφωνα με το Medical News Today, το να καθυστερείτε να πηγαίνετε τουαλέτα δεν είναι επιβλαβές, αλλά εάν το κάνετε συχνά να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, ενσφήνωση κοπράνων, φλεγμονή και πιο σοβαρές επιπλοκές.

Όλο Υγεία

Scroll to Top