Αφρικανική σκόνη: Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους και κλείστε παράθυρα συστήνει το Υπουργείο Υγείας

σκόνη

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας  σε άτομα αυξημένου κινδύνου και στον γενικό πληθυσμό για την προστασία από την αφρικανική σκόνη.

Ένα αποπνικτικό σκηνικό δημιουργήθηκε από χθες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με την αφρικανική σκόνη, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία μεταφέρει σωματίδια στην ατμόσφαιρα και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Πληροφορίες ανέφεραν αυξημένες προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων, ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα.

Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης ενημέρωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, συστήνει τις ακόλουθες οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ως εξής:

 Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

• Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
• Καρδιοπαθείς
• παιδιά καθώς και
• τα άτομα άνω των 65 ετών
θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

• Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Συστάσεις στον γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Όλο Υγεία

Scroll to Top