Απώλεια λίπους: Η Νο1 μέθοδος για να χάσετε τα love handles και να αποκτήσετε πιο λεπτή κοιλιά

love handles

Η εξάλειψη των love handles (ελληνιστί… πιασίματα ή λαβές του έρωτα) μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, υπάρχουν πέντε απλά βήματα για να κρατήσετε μακριά το λίπος στην κοιλιά.

Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την προέλευση αυτού του επίμονου λίπους, που συχνά αναπτύσσεται μετά από μήνες ή χρόνια υπερκατανάλωσης τροφής. Το σώμα μας τείνει να αποθηκεύει υπερβολικές θερμίδες ως λίπος γύρω από την κοιλιά, ιδιαίτερα για άνδρες και γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Σωματικό λίπος: 6 τρόποι να το κάψετε και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας

Δυστυχώς, το λίπος που αποθηκεύεται σε αυτές τις περιοχές είναι συνήθως το τελευταίο που αποβάλλεται κατά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, τα love handles, όπως κάθε άλλο λίπος, μπορούν να εξαφανιστούν με τη σωστή προσέγγιση. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, το πιο κρίσιμο βήμα είναι η διατροφή.

5 βήματα για να καταπολεμήσετε τα love handles

  1. Διατροφή
  2. Άρση βαρών
  3. Cardio
  4. Προσαρμογή της θερμιδικής πρόσληψης
  5. Αύξηση της δραστηριότητας

1. Διατροφή

Ενώ ένα έλλειμμα θερμίδων είναι απαραίτητο, ένα υπερβολικά επιθετικό έλλειμμα μπορεί να μην στοχεύει αμέσως στην απώλεια λίπους στα love handles. Το σώμα τείνει να δίνει προτεραιότητα σε άλλους τομείς πρώτα. Στοχεύστε σε ένα σταδιακό έλλειμμα θερμίδων, με εύλογο στόχο την απώλεια περίπου μισού κιλού λίπους την εβδομάδα. Προσαρμόστε τον ρυθμό εάν χρειάζεται, ακόμη και επιλέγοντας μια πιο αργή προσέγγιση.

Λίπος στην κοιλιά: Η «απόλυτη» άσκηση για να το χάσετε γρήγορα, σύμφωνα με personal trainer

Τα βήματα 2 και 3 επικεντρώνονται στις ασκήσεις που συμπληρώνουν τις διατροφικές σας προσπάθειες:

2. Άρση βαρών

Αν και δεν στοχεύει άμεσα τα love handles, η άρση βαρών δημιουργεί την ψευδαίσθηση της μικρότερης μέσης και δρα ως προληπτικό μέτρο κατά της μελλοντικής ανάκτησης λίπους. Η εκτέλεση 3-6 απαιτητικών σετ ανά μυ την εβδομάδα είναι συνήθως επαρκής.

3. Cardio

Αυξήστε τη δαπάνη θερμίδων μέσω της άσκησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι χωρίς cardio, μπορεί να απαιτείται πολύ χαμηλή πρόσληψη θερμίδων για να χάσετε λίπος.

Το cardio έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης του σπλαχνικού λίπους, συμβάλλοντας στη συνολική υγεία και δυνητικά ελαχιστοποιώντας τα love handles. Ξεκινήστε με το περπάτημα, αυξάνοντας σταδιακά τα βήματα μέχρι να φτάσετε τα 8.000 με 10.000 βήματα καθημερινά. Προαιρετικά, συμπεριλάβετε άσκηση cardio χαμηλής έως μέτριας έντασης που ευθυγραμμίζεται με τις προτιμήσεις σας.

Καθώς προχωράτε, μπορεί να συναντήσετε ένα σημείο-εμπόδιο, που σηματοδοτεί την ανάγκη για προσαρμογές:

4. Προσαρμογή της θερμιδικής πρόσληψης

Εάν η απώλεια λίπους σταματήσει για 2-3 εβδομάδες, σκεφτείτε μια μικρή μείωση περίπου 100 θερμίδων την ημέρα.

5. Αύξηση δραστηριότητας

Εναλλακτικά, ενισχύστε την καθημερινή δραστηριότητα αυξάνοντας τα βήματα ή ενσωματώνοντας πρόσθετες συνεδρίες cardio χαμηλής έως μέτριας έντασης.

Η συνέπεια σε αυτά τα βήματα εξασφαλίζει αποτελεσματική μείωση των love handles. Ωστόσο, η επίτευξη επίπεδης κοιλιάς για την πλήρη εξάλειψη των love handles μπορεί να είναι προκλητική και μη βιώσιμη για πολλούς.

Είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμάτε την πρόοδο, να κάνετε διαλείμματα όταν χρειάζεται και να αναγνωρίζετε ότι η επιδίωξη ακραίας απώλειας λίπους μπορεί να μην αξίζει τους σχετικούς συμβιβασμούς όσον αφορά τα επίπεδα ενέργειας και τη συνολική ευημερία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top