Γυναίκα με οξεία λευχαιμία γέννησε ένα υγιέστατο μωρό

νεογέννητο και οξεία λευχαιμία

Τέσσερις μήνες αφότου ανακάλυψε ότι επρόκειτο να αποκτήσει μωρό, ενημερώθηκε ότι είχε καρκίνο και μάλιστα οξεία λευχαιμία. Η ομάδα των γιατρών έπιασε αμέσως δουλειά για να σώσει την ίδια και το μωρό της.

 

Το μωρό αν και γεννήθηκε πρόωρα είναι καλά στην υγεία του. Για αυτήν τη θετική εξέλιξη έκανε ανάρτηση και η διευθύντρια της αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Ελένη Παπαδάκη.

«Είναι αυτές οι ξεχωριστές μέρες στις ζωές μας. Παρακολουθώντας στην αιματολογική κλινική από τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της τη μητέρα που διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία στη διάρκεια της κύησης, γεννήθηκε (γεννήσαμε) σήμερα το υγιές μωράκι. Χαρά στην οικογένεια αλλά και σε όλους μας. Και βέβαια υπέροχη η συνεργασία σε όλον αυτό τον μακρύ δρόμο με τους γυναικολόγους μας στο ΠΑΓΝΗ. Να μας ζήσει, μωρό και μητέρα», γράφει χαρακτηριστικά.

Τι είναι η οξεία λευχαιμία

Πρόκειται για έναν τύπο καρκίνου του αίματος που ξεκινά από νεαρά λευκά αιμοσφαίρια στο μυελό των οστών. Ο μυελός των οστών είναι το μαλακό εσωτερικό μέρος των οστών, όπου δημιουργούνται νέα κύτταρα αίματος και αποτελεί το εργοστάσιο παραγωγής όλων των κυττάρων του αίματος. Στην κατηγορία των οξειών λευχαιμιών υπάγονται:

  • Η οξεία λεμφοκυτταρική ή λεμφοβλαστική λευχαιμία (ΟΛΛ), η οποία είναι πιο συχνή στην παιδική ηλικία και προέρχεται από το Β ή Τ λεμφοκύτταρο.
  • Η οξεία μυελογενής λευχαιμία (ΟΜΛ), η οποία χαρακτηρίζεται από την προσβολή των μυελικών κυττάρων που παράγουν τα κοκκιοκύτταρα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια. Οι οξείες μυελοβλαστικές λευχαιμίες χωρίζονται σε οκτώ υπότυπους (Μ0-Μ7).
Όλο Υγεία

Scroll to Top