Η καλύτερη ώρα να πάρετε το χάπι για τον θυρεοειδή

ώρα για χάπι θυρεοειδή

Η διατήρηση των θυρεοειδικών ορμονών σε σταθερά επίπεδα στο αίμα είναι απαραίτητη για την υγεία. Οι ασθενείς με υποθυρεοειδισμό πρέπει να λαμβάνουν θυρεοειδική ορμόνη από το στόμα ως φάρμακο κάθε μέρα, με τις διατροφικές συνήθειες να μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα απορροφά τις ορμόνες του θυρεοειδούς.

Η φαρμακευτική αγωγή για τον θυρεοειδή πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι, περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Στη συνέχεια, οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγετε το φαγητό ή το ποτό για 30-60 λεπτά.

Τι ώρα να παίρνω το χάπι για τον θυρεοειδή

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), οι περισσότεροι από τους ασθενείς λαμβάνουν θυρεοειδική ορμόνη το πρωί όταν ξυπνούν. Το πρωινό, στο οποίο περιλαμβάνεται ακόμη και ο καφές ή  το γάλα, μπορεί να καταναλωθεί 30-60 λεπτά αργότερα.

Η δεύτερη πιο δημοφιλής μέθοδος είναι η λήψη θυρεοειδικής ορμόνης το βράδυ, τουλάχιστον 3-4 ώρες μετά από οποιαδήποτε πρόσληψη τροφής. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που σας επιτρέπει να είστε συνεπείς κάθε μέρα.

Ορισμένα φάρμακα και συμπληρώματα μειώνουν την απορρόφηση της θυρεοειδικής ορμόνης και θα πρέπει να λαμβάνονται 3-4 ώρες μετά τη λήψη της.

Φάρμακα και συμπληρώματα μειώνουν την απορρόφηση της θυρεοειδικής ορμόνης:

  • συμπληρώματα φυτικών ινών
  • συμπληρώματα ασβεστίου και σιδήρου
  • αναστολείς αντλίας πρωτονίων
  • προϊόντα σόγιας
  • πολυβιταμίνες με μέταλλα

Τι συμβαίνει εάν πάρω το χάπι για τον θυρεοειδή πολύ νωρίς μετά το φαγητό

Εάν περιστασιακά δεν περιμένετε τον πλήρη συνιστώμενο χρόνο πριν φάτε ή πιείτε κάτι μετά τη λήψη του φαρμάκου, μην ανησυχείτε. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο. Απλώς βάλτε τα δυνατά σας για να τηρήσετε το πρόγραμμα την επόμενη μέρα.

Πρέπει να πάρω το χάπι για τον θυρεοειδή το πρωί; Μπορώ να το πάρω το βράδυ;

Η λήψη της θυρεοειδικής ορμόνης το βράδυ είναι μια καλή επιλογή, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι και τουλάχιστον 3-4 ώρες μετά το φαγητό.

Πολλοί γιατροί θα σας πουν να πάρετε τα φάρμακα για τον θυρεοειδή σας το πρωί. Ωστόσο, η λήψη τους το βράδυ μπορεί να είναι πιο βολική, ειδικά εάν παίρνετε πολλά φάρμακα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι το σώμα σας είναι σε θέση να απορροφήσει τις ορμόνες καλύτερα μέσα στη νύχτα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν λαμβάνετε θεραπεία για υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργικός θυρεοειδής), αυτό που είναι σημαντικό είναι να παίρνετε τα φάρμακά σας την ίδια ώρα κάθε μέρα και να τα παίρνετε με άδειο στομάχι.

Όλο Υγεία

Scroll to Top