Η ψηφιακή νομάς που έχει αφαντασία: Βγάζει χιλιάδες φωτογραφίες από τα ταξίδια της για να θυμάται πού πήγε

αφαντασία

Η Κέιτ Μπόρντμαν έχει αφαντασία, που την εμποδίζει να οπτικοποιήσει διανοητικές εικόνες. Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που ο ψηφιακή νομάδα, η οποία έχει επισκεφτεί ή ζήσει σε 53 χώρες, τραβάει τόσες πολλές φωτογραφίες και βίντεο.

Είναι από μια μικρή πόλη της Μασαχουσέτης και αυτό που ήθελε από μικρή ήταν να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 12 χρόνια, έχει ταξιδέψει σε 53 διαφορετικές χώρες και έχει ζήσει σε 10 από αυτές, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία, η Γουατεμάλα, το Μπαχρέιν και η Ινδονησία.

Όπως εξηγεί η ίδια στο Business Insider, της άρεσε πάντα να μοιράζεται τις περιπέτειες και τις εμπειρίες της και να απαθανατίζει τη ζωή της μέσω φωτογραφιών και βίντεο. Είναι επίσης ένας τρόπος να διατηρήσει τις αναμνήσεις της.

αφαντασία
Φωτογραφία: Kate Boardman/Business Insider

«Έχω αυτό το πράγμα που ονομάζεται αφαντασία, που είναι η αδυναμία να οπτικοποιήσεις εικόνες στο μυαλό σου. Επηρεάζει μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, περίπου 2% έως 3% όλων των ανθρώπων. Έμαθα ότι το είχα πριν από ένα χρόνο», ανέφερε η Κέιτ και πρόσθεσε:

«Δεν συνειδητοποιούσα ότι οι άλλοι άνθρωποι μπορούσαν να δουν εικόνες στο μυαλό τους, όπως όταν είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και να κάνουν εικόνα ότι μετρούν πρόβατα. Η αφαντασία δεν επηρεάζει πραγματικά τη ζωή μου, αλλά τώρα που ξέρω ότι την έχω, είναι λογικό γιατί βγάζω συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο. Η δημιουργία περιεχομένου είναι ένας τρόπος για μένα να διατηρήσω τις αναμνήσεις μου και να μπορώ να τις παρακολουθώ ξανά σαν ταινία».

αφαντασία
Φωτογραφία: Kate Boardman/Business Insider

Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να απομνημονεύσει πώς μοιάζουν αυτά τα μέρη, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές της είναι γεμάτες με φωτογραφίες και βίντεο. Πρέπει συνεχώς να αναβαθμίζει τον αποθηκευτικό χώρο της. Αυτήν τη στιγμή, έχει πάνω από 3.000 βίντεο στο τηλέφωνό της.

Ψηφιακή νομάς που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Έχει καταφέρει να γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, καθώς είναι ψηφιακή νομάς, όπως αποκαλεί και η ίδια τον αυτό της. Εργάζεται για την ανάπτυξη του λογαριασμού της στο Instagram, όπου παρουσιάζει τα ταξίδια της. Δημιουργεί επίσης ψηφιακά προϊόντα και οδηγούς για να δείξει στους ανθρώπους που δεν έχουν πολλούς ακόλουθους πώς να εδραιώνουν συνεργασίες.

αφαντασία
Φωτογραφία: Kate Boardman/Business Insider

«Μέσω του περιεχομένου μου, ελπίζω να δείξω στους ανθρώπους ότι ο κόσμος δεν είναι ένα τρομακτικό μέρος. Ελπίζω να εμπνέω και άλλους να βγουν έξω και να εξερευνήσουν» ανέφερε ακόμη η Κέιτ και κατέληξε:

«Πάντα θα καταγράφω τα ταξίδια μου, γιατί αυτές οι στιγμές είναι κάτι που δεν θα μπορέσω να ξαναζήσω στο μυαλό μου. Με κάνει να προσηλώνομαι υπερβολικά στην ομορφιά αυτού του κόσμου, με κάνει να θέλω να αγκαλιάσω κάθε ηλιοβασίλεμα».

αφαντασία
Φωτογραφία: Kate Boardman/Business Insider
Όλο Υγεία

Scroll to Top