Κακοσμία: To γρήγορο κόλπο για να καταλάβετε αν έχετε άσχημη αναπνοή

κακοσμία στόματος
  • Η κακοσμία προκαλείται από βακτήρια στη γλώσσα που παράγουν δύσοσμες ενώσεις θείου.
  • Για να κάνετε το τεστ, γλείψτε τον καρπό σας και μυρίστε τον αφού στεγνώσει.
  • Εάν η μυρωδιά είναι δυσάρεστη, χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα δύο φορές την ημέρα.

Αν και υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος, μπορείτε να γλυτώσετε από την αμηχανία, ανακαλύπτοντας οι ίδιοι αν έχετε άσχημη αναπνοή, αντί να το ακούσετε από κάποιον άλλο.

Μια οδοντίατρος μοιράζεται ένα τεστ το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατανοήσετε καλύτερα την υγεία των δοντιών σας. Η αισθητική οδοντίατρος Δρ. Joyce Kahng αποκάλυψε έναν εύκολο τρόπο για να μάθετε αν έχετε άσχημη αναπνοή, που χρειάζεται μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Η Δρ. Joyce μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην αισθητική οδοντιατρική. Έχει κερδίσει εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράζοντας τις γνώσεις της για την οδοντιατρική και τη στοματική υγεία και ένα από τα βίντεό της σας βοηθά να απαντήσετε στο αιώνιο ερώτημα: «μυρίζει άσχημα η αναπνοή μου;».

Το τεστ που αποκαλύπτει αν έχετε κακοσμία στόματος

Στο βίντεο εξηγεί το “Lick Test”, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από το να γλείψετε τον καρπό σας και να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει στον αέρα. Μόλις ο καρπός σας στεγνώσει, μυρίστε τον. Αν η μυρωδιά είναι δυσάρεστη, υποφέρετε από κακοσμία. Η άσχημη μυρωδιά προκαλείται από το θείο στη γλώσσα σας που κολλάει στον καρπό όταν τον γλείφετε.

@joycethedentist Bad breath can be a source of insecurity, which is why I show my patients the Lick Test. It is a great way to keep things objective. The best mouthrinse I’ve found for bad breath is @therabreath ! It’s swishy time – hope these tips help! #therabreathpartner #therabreath #badbreath ♬ original sound – Joycethedentist

Η γλώσσα φιλοξενεί βακτήρια που προκαλούν οσμή, τα οποία κατά την αντίδραση με τα αμινοξέα στα τρόφιμα παράγουν δύσοσμες ενώσεις θείου. Στο ίδιο βίντεο, η Δρ. Joyce αποκαλύπτει μια εύκολη μέθοδο για να διορθώσετε την κακοσμία του στόματος. Στο παρελθόν υπηρέτησε ως Επίκουρη Κλινική Καθηγήτρια στο Herman Ostrow School of Dentistry του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.

Πώς να το διορθώσετε

Η οδοντίατρος προτείνει να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα για γαργάρες δύο φορές την ημέρα για να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος. Ωστόσο, εάν δεν «περάσετε» το “lick test” παρά τη χρήση στοματικού διαλύματος δύο φορές την ημέρα, μπορεί να υπάρχουν άλλα υποκείμενα ζητήματα που ευθύνονται για το πώς μυρίζει η αναπνοή σας.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, ορισμένες τροφές, συνήθειες τρόπου ζωής και συνθήκες υγείας είναι μεταξύ των διαφόρων αιτιών της κακοσμίας του στόματος. Τρόφιμα όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά συμβάλλουν σημαντικά στην δύσοσμη αναπνοή, ενώ το κάπνισμα είναι γνωστό ότι απλώς την επιδεινώνει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κακοσμία του στόματος μπορεί επίσης να προκληθεί λόγω λοιμώξεων του στόματος και άλλων παθήσεων υγείας. Είναι καλύτερο να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή εάν καμία από τις σπιτικές θεραπείες για την κακοσμία του στόματος δεν σας έχει βοηθήσει.

Όλο Υγεία

Scroll to Top