Καρκίνος Μαστού: Η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης έως και 97%

Ο καρκίνος μαστού αποτελεί την πιο συχνά διαγνωσμένη μορφή καρκίνου και την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

«#ΕίμαιΨαγμένη»: Με αυτό τον τίτλο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ξεκινάει νέα εκστρατεία πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που μάς υπενθυμίζει πως ανάμεσα στους δεκάδες μικρούς ή μεγάλους ελέγχους που καλείται να κάνει μια γυναίκα καθημερινά ένας μπορεί να της σώσει τη ζωή. Η καμπάνια φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και προτρέπει κάθε γυναίκα να είναι και εκείνη “ψαγμένη” κάνοντας τον προληπτικό της έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.

Καρκίνος μαστού: τα δεδομένα

  • 1 στις 11 γυναίκες στην ΕΕ-27 θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού πριν από την ηλικία των 74 ετών.
  • Περισσότερες από 7000 γυναίκες τον χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού στη χώρα μας.
  • Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνά διαγνωσμένη μορφή καρκίνου και την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες στην Ευρώπη.
  • Οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη έχουν μειωτική τάση χάρη στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και τις ολοένα αποτελεσματικότερες θεραπείες.
  • Η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας αυξάνει τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης μετά τη διάγνωση έως και 97%.

Δεν γνωρίζουμε τους ενοχοποιητικούς παράγοντες για τη δημιουργία του καρκίνου του μαστού.

Για αυτόν τον λόγο, η δευτερογενής πρόληψη, δηλαδή η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, εάν είναι δυνατόν πριν ακόμα γίνει ψηλαφητός ή δώσει συμπτώματα, είναι το βασικό μας εργαλείο για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του, για την καλύτερη πορεία της νόσου αλλά και την πλήρη ίαση.

Όλο Υγεία

Διαβάστε Περισσότερα

Scroll to Top