Αυτή η πρωινή συνήθεια μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό και να προκαλέσει πονοκέφαλο

πρωινή συνήθεια, κινητό

Μια σταθερή πρωινή ρουτίνα μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας και να σας δώσει περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη πρωινή συνήθεια την οποία πολλοί από εμάς έχουμε και μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν ένα τεράστιο λάθος, όταν αναζητούν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο μόλις ανοίξουν τα μάτια τους.

Αποδεικνύεται ότι το να ασχολείστε με το κινητό σας τηλέφωνο σας ακριβώς μόλις ξυπνήσετε το πρωί μπορεί να έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία σας -από επιβράδυνση του μεταβολισμού σας έως πονοκεφάλους.

Η χρήση του κινητού το πρωί μπορεί να υπερδιεγείρει το νευρικό σύστημα

Η γιατρός Δρ. Jane Bowring εξήγησε ότι είναι κάτι που όλοι κάνουμε κατά καιρούς, αλλά η φαινομενικά αθώα αυτή συνήθεια μπορεί στην πραγματικότητα να υπερδιεγείρει το νευρικό σύστημα, προκαλώντας όλεθρο στην υγεία σας.

Σε ένα βίντεο στο κανάλι της στο TikTok, εξήγησε: «Δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, γιατί θα αυξήσει τα επίπεδα ντοπαμίνης σας, η οποία είναι πολύ υπερδιεγερτική για τον εγκέφαλό σας και το νευρικό σας σύστημα».

Η γιατρός προειδοποίησε ότι η χρήση του τηλεφώνου μπορεί επίσης να επηρεάσει τον μεταβολισμό σας λόγω των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων (EMF) από το κινητό σας τηλέφωνο που κάνουν το ασβέστιο να πλημμυρίζει τα κύτταρά σας μέσω των καναλιών ασβεστίου. Έτσι απαιτείται περισσότερο μαγνήσιο για να αντισταθμίσει την ισορροπία αυτού του πλεονάζοντος ασβεστίου.

@j9naturally NEVER Do This When You FIRST WAKE UP Dr. Janine recommends that you avoid checking your phone right after waking up. This is because it raises your dopamine levels, which is very overstimulating to your brain and nervous system. Additionally, the EMF’s from the phone can cause an influx of calcium into your cells via the Voltage-gated calcium channels, leading to an unbalanced calcium-magnesium ratio. This, in turn, affects your metabolism, energy levels, and can cause headaches from the EMFs. Lastly, the blue light from the phone tricks your brain into thinking that it’s noon, thereby disrupting your circadian rhythms. Follow for more natural health tips🌿. #dailyhealth #emf #phones #emfexposure ♬ original sound – doctorjanine Bowring, ND

Σύμφωνα με τη Δρ. Bowring, αυτό θα επηρεάσει τον μεταβολισμό σας και τα επίπεδα ενέργειάς σας μέσα την ημέρα, ενώ μπορεί να έχετε πονοκεφάλους από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Η οθόνη από το τηλέφωνο εκπέμπει επίσης ένα μπλε φως που μπορεί να αναστατώσει τους κιρκάδιους ρυθμούς σας, το οποίο σύμφωνα με την Δρ. Bowring θα πει «στον εγκέφαλό σας ότι είναι 12 το βράδυ».

Η χρήση κινητού το πρωί διαταράσσει τα στάδια ύπνου-αφύπνισης

Σε μια ξεχωριστή προειδοποίηση, η Jay Rai, ψυχολόγος ενδυνάμωσης που ειδικεύεται στη νευροεπιστήμη της ψυχικής υγείας, συνέστησε επίσης να μην ασχολείστε με το τηλέφωνο το πρωί.

Γράφοντας για το Forbes, είπε: «Όταν ξυπνάς το πρωί ο εγκέφαλός σου αλλάζει από τα κύματα δέλτα, που συμβαίνουν σε κατάσταση βαθέος ύπνου, στα κύματα θήτα, τα οποία συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός είδους ονειροπόλησης.

«Ο εγκέφαλος στη συνέχεια κινείται για να παράγει κύματα άλφα όταν είστε ξύπνιοι, αλλά είστε χαλαροί και δεν επεξεργάζεστε πολλές πληροφορίες. Με το να ασχολείστε με το τηλέφωνό σας πρώτα και να βουτήξετε αμέσως στον διαδικτυακό κόσμο, αναγκάζετε το σώμα σας να παραλείψει τα σημαντικά στάδια θήτα και άλφα και πηγαίνετε κατευθείαν από το στάδιο δέλτα στην αφύπνιση και την εγρήγορση (γνωστή και ως κατάσταση βήτα)», εξηγεί η ειδικός.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, κάνοντάς το αυτό «προετοιμάζετε τον εγκέφαλό σας για απόσπαση της προσοχής», κάτι που μπορεί να «πυροδοτήσει την απόκρισή σας στο στρες και να σε οδηγήσει σε αδιέξοδο για την υπόλοιπη μέρα».

Όλο Υγεία

Scroll to Top