Η La Roche-Posay επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου – Οι σημαντικές δράσεις για τους ασθενείς

LA ROCHE-POSAY

Η La Roche-Posay επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου δίνει δύναμη σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους για να γεφυρωθεί το χάσμα μέσω της υποστηρικτικής φροντίδας.

Κάθε χρόνο, καταγράφονται περίπου 20 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου και σχεδόν 10 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο παγκοσμίως. Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) εκτιμά ότι, έως το 2040, θα υπάρχουν 30,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα της νόσου. Καθώς ο καρκίνος συνεχίζει να αποτελεί εντεινόμενο πρόβλημα, όλοι –παντού– θα επηρεαστούμε σε κάποιον βαθμό από τον αντίκτυπό του.

Εδώ και πάνω από 25 χρόνια, η La Roche-Posay συνεργάζεται στενά με κορυφαίους ογκολόγους και δερματολόγους στον τομέα της υποστηρικτικής φροντίδας και της ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια του καρκίνου, συνεισφέροντας στον εμπλουτισμό της διαρκώς εξελισσόμενης επιστημονικής γνώσης γύρω από τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο και προσφέροντας ειδικά σχεδιασμένες, ουσιαστικές  δερματολογικές λύσεις για τη φροντίδα του δέρματος όπως το Lipikar Syndet, το Lipikar AP+M, το Cicaplast B5+ και το Anthelios UVMune.

Πέραν αυτού, η La Roche-Posay πιστεύει ότι η υποστηρικτική φροντίδα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της θεραπείας του καρκίνου, καθώς όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πασχόντων αλλά επίσης εξοπλίζει τους φροντιστές τους με τη γνώση ότι υπάρχουν λύσεις.

LA ROCHE-POSAY

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η La Roche-Posay είναι υπερήφανη που ισχυροποιεί τη συνεργασία της με τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC), ως επίσημος χορηγός, για δεύτερη συναπτή χρονιά, της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου που γιορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου.

Έτσι, η La Roche-Posay συνεχίζει να είναι η μόνη μάρκα φροντίδας που συνεργάζεται με τη UICC στηρίζοντάς τη στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Ακολουθήστε κι εσείς τη La Roche-Posay στην προσπάθειά της να εξοπλίσει περισσότερους ανθρώπους με τη γνώση και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να αλλάξουν ζωές μέσω της δύναμης της υποστηρικτικής φροντίδας.

Συνεργασία με τη UICC ως επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου για το 2024, με στόχο να προαχθεί η «υποστηρικτική ογκολογία» και να «Γεφυρωθεί το Χάσμα στη Φροντίδα του Καρκίνου»

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη, η UICC συσπειρώνει και υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα καρκίνου μέσα από συνέδρια και εστιάζοντας στην ενίσχυση των ικανοτήτων και στην ευαισθητοποίηση, με στόχο να διασφαλίσει ότι η καταπολέμηση του καρκίνου παραμένει προτεραιότητα στην παγκόσμια ατζέντα για την υγεία. Η UICC ιδρύθηκε το 1933, και στη βάση των μελών της συμπεριλαμβάνονται πάνω από 1.200 οργανισμοί σε 172 χώρες. Αυτό που τη διαφοροποιεί είναι ότι εκπροσωπεί τόσο αντικαρκινικές ενώσεις και υπουργεία υγείας όσο και ομάδες ασθενών.

Ενισχύοντας τη συνεργασία της με τη UICC ως επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, η La Roche-Posay δεσμεύεται να στηρίξει τον οργανισμό στην αποστολή του να γεφυρώσει το χάσμα στη φροντίδα κατά τη διάρκεια του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα ασκεί πιέσεις για την αναγνώριση του όρου «υποστηρικτική ογκολογία» σε παγκόσμιο επίπεδο. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 80% των ασθενών επιβεβαιώνουν ότι η υποστηρικτική φροντίδα τούς βοήθησε στη διαχείριση της νόσου , η La Roche-Posay πιστεύει ότι η υποστηρικτική φροντίδα πρέπει να θεωρείται ουσιώδες κομμάτι της θεραπείας και της ανάρρωσης.

Όπως λέει η Πολυεθνική Ένωση για την Υποστηρικτική Φροντίδα στον Καρκίνο (MASCC), «Η υποστηρικτική φροντίδα είναι αυτή που καθιστά δυνατή την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας κατά τη διάρκεια του καρκίνου».

«Η υποστηρικτική φροντίδα δεν είναι προαιρετική και δεν έχει να κάνει μόνο με την άνεση του ασθενούς, καθώς βοηθά τον ασθενή να ακολουθήσει πιστά τη θεραπεία του και, κατ’ επέκταση, να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης. Επιτρέπει επίσης στο περιβάλλον του ασθενούς να έχει ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια της θεραπείας του αγαπημένου τους», προσθέτει ο Benjamin Brunschwig, Διευθυντής Βιωσιμότητας & Αντικτύπου στη La Roche-Posay. 

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της La Roche-Posay για την υποστηρικτική φροντίδα προσεγγίζει ακόμα περισσότερους ανθρώπους

Με αφορμή τον Ροζ Οκτώβριο 2023, η La Roche-Posay ανακοίνωσε το λανσάρισμα του www.cancer-support.com: μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας ψηφιακής μάθησης, για ολιστική υποστηρικτική φροντίδα που δίνει δύναμη τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές παρέχοντάς τους την εκπαίδευση που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στη βελτίωση της τήρησης της θεραπείας και, άρα, στις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης.

Η εκπαίδευση δεν πραγματεύεται μόνο την υποστηρικτική φροντίδα του δέρματος, καθώς ενδυναμώνει την κοινότητα με μια ολιστική προσέγγιση. Η πλατφόρμα έχει αναγνωριστεί από τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC) και την Πολυεθνική Ένωση για την Υποστηρικτική Φροντίδα στον Καρκίνο (MASCC).

Οι εκπαιδευτικές συνεδρίες για ασθενείς και φροντιστές αφορούν στους τέσσερις πυλώνες της υποστηρικτικής φροντίδας (ψυχική υγεία και εργασία / διατροφή / δέρμα, μαλλιά & νύχια / διαχείριση του πόνου και της κόπωσης) και προσφέρονται με τη μορφή εύπεπτων 15λεπτων μαθημάτων σε 11 γλώσσες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβολή της La Roche-Posay στην καταπολέμηση των επιπτώσεων του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων της εκστρατείας «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος», της παγκόσμιας πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης «Fight With Care», και του Οδηγού Υποστηρικτικής Φροντίδας για Ασθενείς, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.larocheposay.gr/event/oncology/kalutero-derma-kata-th-therapeia-tou-karkinou

Όλο Υγεία

Scroll to Top