«Αγία Σοφία»: Αναστολή στα τακτικά χειρουργεία από 1η Ιουνίου

Αγία Σοφία

Ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Αγία Σοφία», οδηγούν για άλλη μια φορά τον χειρουργικό τομέα να λάβει απόφαση αναστολής των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Έτσι από 1η Ιουνίου δεν θα πραγματοποιούνται πλέον τακτικά χειρουργεία στο «Αγία Σοφία». Αφορμή για την απόφαση ήταν πρόσφατη μετακίνηση αναισθησιολόγου στο «Αγλαΐα Κυριακού» και η συζήτηση από πλευράς διοίκησης για κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Κατά τη συνεδρίασή του ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», συζήτησε τα ζητήματα που αφορούσαν στις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13 αναισθησιολόγοι από τους 17 που είναι στο Οργανόγραμμα του νοσοκομείου και όπως αναφέρουν οι γιατροί, το διαχρονικό πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού «κρατάει» χειρουργικές αίθουσες κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια.

Όπως μεταφέρει η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία», οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους, σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων, αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά, παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας). Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι, οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να λειτουργήσουν.

Όλο Υγεία

Scroll to Top