Ασκληπιείο Βούλας: Γραμματείς με μισθό 2.870 ευρώ το μήνα

Ασκληπιείο Βούλας

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για σπατάλη πόρων μέσω απευθείας αναθέσεων στο ΕΣΥ. Αυτή τη φορά, σειρά έχει το Ασκληπιείο Βούλας.

Οι διοικήσεις των δομών υγείας «λόγω έλλειψης χρημάτων στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για επισκευές, δεν έχουν δυνατότητα να βάλουν ένα καρφί σε τοίχο, αλλά σκορπάνε τα λιγοστά λεφτά των νοσοκομείων σε εργολάβους και απευθείας αναθέσεις με υπερκοστοληγημένα έργα», είχε αναφέρει πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο πλαίσιο αυτό είναι και η σοβαρή καταγγελία που κάνει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Ασκληπιείο» Βούλας. Αναφέρει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στην πρόσληψη τριών γραμματέων, μέσω ιδιωτικής εταιρείας, με απευθείας ανάθεση και με αμοιβή 17.223,60 ευρώ, δηλαδή 2870 ευρώ το μήνα.

Με γρήγορες διαδικασίες η υπογραφή της σύμβασης

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει το Σωματείο στη διάθεσή του, στις 7 Αυγούστου η προϊσταμένη του τμήματος γραμματείας απέστειλε έγγραφο προς τον προϊστάμενο διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας, στο οποίο ανέλυε τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού γραμματειακής υποστήριξης και ζητώντας την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και την «κατά το δυνατόν ταχύτερη ικανοποίηση» του αιτήματος.

Στις 9 Αυγούστου, ο προϊστάμενος διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας απέστειλε αίτημα προς ιδιωτική εταιρεία για την κάλυψη γραμματειακής υποστήριξης, καθώς και τις προδιαγραφές του αιτήματος. Την ίδια ημέρα, η εταιρεία απάντησε με οικονομική προσφορά επί του αιτήματος. Την ίδια ημέρα, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του νοσοκομείου και της αναδόχου εταιρείας.

Τι αφορά η σύμβαση

Η σύμβαση αφορά στην απασχόληση τριών ατόμων, για χρονικό διάστημα δύο μηνών, με τη δυνατότητα της δίμηνης παράτασης.

Σύμφωνα με το προεδρείο του Σωματείου, το κόστος ανήλθε σε 17.223,60 ευρώ ή 2.870,6 ευρώ για κάθε γραμματέα μηνιαίως…

Το προεδρείο σχολιάζει πως «σε ένα νοσοκομείο που απασχολεί επικουρικό διοικητικό προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις, η διοίκηση αποφασίζει να προσλάβει ‘ενοικιαζόμενους’ γραμματείς, αντί να προχωρήσει στην προκήρυξη των κενών θέσεων. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη σύμβαση υπογράφτηκε τον μήνα Αύγουστο, με ταχύτατες διαδικασίες, την ώρα που οι τριμηνίτες συνάδελφοι μας δεν ήξεραν καν εάν θα ανανεωθεί η σύμβαση τους, εάν θα παραμείνουν στη δουλειά».

Το Σωματείο εργαζομένων θέτει τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί κρίθηκε ως απολύτως επείγουσα η κάλυψη των κενών γραμματειακής υποστήριξης, την ώρα που το Ασκληπιείο υποφέρει εδώ και χρόνια από τη δραματική υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες;
  • Γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία της πλατφόρμας i-supplies, αλλά ακολουθήθηκε η οδός της απευθείας ανάθεσης;
  • Πώς συντάχθηκαν οι προδιαγραφές και από ποιον;
    Γιατί είναι τόσο υψηλό το τίμημα της σύμβασης; Στην ίδια τη σύμβαση δεν περιγράφεται καν ο μισθός των εργαζόμενων γραμματέων.
Scroll to Top