Χρυσοχοΐδης: Θέλω έναν ΕΟΦ που θα έχει διαφάνεια – Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του προέδρου του

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο ΕΟΦ πρέπει να εκσυγχρονιστεί. «Εγώ από τη μέρα που ήρθα, ζήτησα κάποια στοιχεία από τον ΕΟΦ, δεν τα έχω όλα ακόμα…», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σχετικά με την «παραίτηση» που υπέβαλλε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ δεν αποχώρησε, ούτε παραιτήθηκε, αλλά έληξε η θητεία του στις 29 Σεπτεμβρίου και δεν επρόκειτο να ανανεωθεί και ήδη είχε πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε να ορίσουμε μία νέα διοίκηση.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υγείας έδωσε το στίγμα των παρεμβάσεων του στον ΕΟΦ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΕΟΦ αντιμετωπίζει προβλήματα στη λειτουργία του.

«Θέλω έναν ΕΟΦ που να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες, που θα έχει διαφάνεια, που να ξέρει σε ποια φάρμακα έχουμε ελλείψεις και ποια είναι σε επάρκεια. Έναν ΕΟΦ που θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Και αυτό θα επιδιώξω και θα το κάνουμε σωστά, όπως και ένα ΕΣΥ που στο τέλος της τετραετίας θα είναι ένα από τα καλύτερα δημόσια συστήματα της Ευρώπης. Σας το διαβεβαιώνω και δεσμεύομαι», τόνισε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου έκανε γνωστό χθες με ανάρτησή του στο facebook ότι υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό και επιστρέφει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Σύντομα όπως αναφέρει θα παρουσιάσει το έργο που πραγματοποίησε τα 4 χρόνια της θητείας του στον Οργανισμό.

Όλο Υγεία

Scroll to Top