Δονούσα: Παρέλασε το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου

Δονούσα

Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν στη Δονούσα με την καθιερωμένη παρέλαση, με τη συμμετοχή της προσκοπικής μπάντας αλλά και των μελών – προσκόπων, ανιχνευτών, βαθμοφόρων και μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπάστασης – του 3ου συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου.

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Το 3ο Σύστημα Α/Π Αμαρουσίου κατέφτασε στο νησί Δονούσα στις 26 Οκτωβρίου για τη μεγάλη δράση προσφοράς.

Στις 28 Οκτωβρίου ηγήθηκε της παρέλασης, για την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ, η προσκοπική μπάντα του συστήματος.

Ακολούθησαν οι 21 μαθητές του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και οι πρόσκοποι και ανιχνευτές του 3ου συστήματος Αεροπροσκόπων.

Οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού χειροκρότησαν με ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση τους μαθητές και τους προσκόπους που παρήλασαν στο λιμάνι του νησιού.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, από τον ιερέα του Τιμίου Σταυρού Δονούσας καθώς και κατάθεση στεφάνων από τον αντιδήμαρχο κο Δημήτρη Πράσινο, από εκπρόσωπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Δονούσας και τον αρχηγό του 3ου συστήματος Νικόλαο Μπόγδανο.

Μετά την παρέλαση οι πρόσκοποι και οι ανιχνευτές παρουσίασαν στους κατοίκους του νησιού την ιστορία του Ελληνικού Προσκοπισμού, παρέδωσαν το υλικό που θα καλύψει ελλείψεις στα σχολεία, το κοινοτικό ιατρείο και στον πολιτιστικό σύλλογο «Ποσειδών» και τους ξενάγησαν σε μία ιστορική αναδρομή μέσω φωτογραφικής έκθεσης.

Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου θα παραμείνει μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου στη Δονούσα, προκειμένου να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της μεγάλης τους δράσης.

Scroll to Top