Δωρεά οργάνων: Ένα απλό βήμα που θα δώσει ώθηση σε ένα μεγάλο σκοπό

Γεωργιάδης: Με μήνυμα στο κινητό θα ερωτηθούν οι πολίτες εάν θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων.

Μέσω του gov.gr θα αποσταλεί μήνυμα σε όλους τους πολίτες στο οποίο θα ερωτώνται εάν δέχονται να γίνουν δωρητές συμπαγών οργάνων σώματος. Όσοι δέχονται αυτομάτως θα μπορούν να κατεβάζουν το app για να είναι η κάρτα του εθελοντού δότου πάνω στο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να είναι γνωστό σε όλους ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει είναι δότης συμπαγών οργάνων.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον», την οποία διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

« Αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη ντροπή η Ελλάδα να είναι η τελευταία χώρα στις μεταμοσχεύσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας έχει ξεπεράσει η Τουρκία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ψηφιακός μετασχηματισμός στην Υγεία

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Υγεία.
«Το digital transformation είναι κομβικό σημείο. Μέσω της ΗΔΙΚΑ, εκτελούμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης όλου του κλάδου της υγείας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τελική κατάληξη τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, που όταν θα είναι έτοιμος θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η ΔΥΠΑ κάνει εξαιρετική δουλειά και θα ήθελα να προσκαλέσω τον διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη να κάνουμε και προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων στις υπηρεσίες υγείας που πλέον γίνονται όλα ψηφιακά και αλλάζουν τελείως τον τρόπο που θα λειτουργούμε. Η νέα εποχή που ξημερώνει, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας και σε αυτόν τον καινούριο κόσμο εμείς πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο προετοιμασμένοι».

Όλο Υγεία

Scroll to Top