ΕΟΠΥΥ: Πλαστή ιστοσελίδα στέλνει παραπλανητικά SMS στους ασφαλισμένους

ΕΟΠΥΥ

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους πολίτες για την πλαστή ιστοσελίδα και δίνει οδηγίες.

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Υπογραμμίζει ότι η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/.

H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στoιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index, και ο Οργανισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτή.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της.

Ο Οργανισμός εφιστά εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους και τονίζει ότι αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του ΦΑΥ.

Προσοχή, ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top