Γεωργιάδης: Θεσμικός συνεργάτης η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Γεωργιάδης

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, στο Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την επαφή των ασθενών με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη συμμετοχή των εκπροσώπων τους σε όργανα διαμόρφωσης πολιτικών υγείας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, αντάλλαξαν  ο Υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με την Ένωση Ασθενών.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα όλων των οργανώσεων των ασθενών που κατάφεραν να συν ιδρύσουν την Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Στην πολιτική μου θητεία, δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο εντυπωσιακά ωραίο σε οποιονδήποτε κλάδο και είναι ένα εργαλείο που ευτυχώς θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, το βρίσκω εγώ νομοθετημένο και είναι πολύ χρήσιμο για μένα.

Θα επιταχύνουμε τη σύνδεση και την ανεμπόδιστη πρόσβαση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να έχουνε πρωτογενή ενημέρωση των συμβάντων, να μπορούν να μιλάνε απευθείας με τους ασθενείς και να διαπιστώνουν τις πραγματικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών σε κάθε μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τους θεωρώ απολύτως θεσμικούς μου συνεργάτες και θα συν-σχεδιάσουμε τα επόμενά μας βήματα ώστε να φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας πιο ανθρώπινο και πιο ασθενοκεντρικό», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Γενναίες και άμεσες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή δήλωσε:

«Τόσο οι χρόνιοι ασθενείς όσο και οι πολίτες αντιλαμβανόμαστε και θέλουμε γενναίες και άμεσες μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, για να είναι βιώσιμο και προσβάσιμο σε όλους.

Οι Ενώσεις Ασθενών, διαθέτοντας θεσμικό ρόλο με συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί, καταθέτοντας προτάσεις ενίσχυσης και βελτίωσης του συστήματος, με άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αξιολογώντας την υλοποίηση και εφαρμογή τους».

Όλο Υγεία

Scroll to Top