Γεωργιάδης: Τραγικό το περιστατικό με τον καρκινοπαθή αυτόχειρα στην Κρήτη, αλλά δεν συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου

φαρμάκου

Η έλλειψη φαρμάκου αντιμετωπίστηκε άμεσα, ο ασθενής δεν προσήλθε στο ραντεβού στις 4 Μαρτίου,δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του καρκινοπαθή που έβαλε τέλος στη ζωή του στην Κρήτη εξέφρασε με δηλώσεις του στο Mega , ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αυτοκτονία του καρκινοπαθούς στην Κρήτη δεν συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου για την χημειοθεραπεία του, καθώς αυτό ήταν διαθέσιμο στον ίδιο και υπήρχε ραντεβού στις 4 Μαρτίου, όμως, ο ίδιος δεν προσήλθε, τόνισε ο υπουργός.

«Δεν είναι απολύτως ακριβές ότι αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε το φάρμακο. Πρόκειται για ένα φθηνό φάρμακο, υπήρχε μια έλλειψη για λίγες ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το Υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Και τώρα θα γίνει και νέα εισαγωγή. Είχαμε κλείσει ραντεβού στον ασθενή για να κάνει τη θεραπεία του στις 4/3 κι εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά και του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα που τελικά δεν προσήλθε», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Ερωτώμενος για την καθυστέρηση δύο μηνών στην εξέταση pet scan που υπήρξε, σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών του αυτόχειρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «μικρές» όπως είπε καθυστερήσεις.

«Το pet scan είναι μια πολύ βαριά εξέταση. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας που έχει πληθώρα pet scan. Άρα κάποια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει», σημείωσε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top