Ιατρικός τουρισμός: Το νέο μεγάλο εξαγωγικό προϊόν για την Ελλάδα

ΙΣΑ ιατρικός τουρισμός

Για τις προοπτικές του ιατρικού τουρισμού και τη δυναμική της χώρας μας που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την αγορά, μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Ελληνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ), Γιώργος Πατούλης, στην αμερικανική ιστοσελίδα International Business Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ιατρικός τουρισμός είναι το νέο μεγάλο εξαγωγικό προϊόν, για τη χώρα μας.

«Βρισκόμαστε σε μια ιδανική στιγμή επανεκκίνησης, ώστε να προσφέρουμε στο παγκόσμιο κοινό ελκυστικά πακέτα ιατρικού τουρισμού, συνδυάζοντας ποιότητα, ασφάλεια, ανταγωνιστικό κόστος και τουριστικές δραστηριότητες σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου, την Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Πατούλης.

Σχετικά με το μέγεθος αυτής της αγοράς σημειώνει ότι με βάση τα επίσημα δεδομένα η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει κάθε χρόνο περισσότερους από 100.000 ασθενείς ταξιδιώτες, με έσοδα άνω των 400 εκατ. Ευρώ ετησίως.

Ο Τουρίστας υγείας που αναζητά ιατρικές υπηρεσίες σε ορθοπεδική, οφθαλμολογία, πλαστική και αισθητική χειρουργική, δερματολογία, γονιμότητα, μεταμόσχευση, καρδιοχειρουργική, αιμοκάθαρση, οδοντιατρική, αποκατάσταση, αντιγήρανση, έλεγχο του βάρους και προγράμματα μακροζωίας έχει πολλούς λόγους να επιλέξει την Ελλάδα.

Ιατρικός τουρισμός και πλεονεκτήματα της Ελλάδας

Υψηλή ποιότητα στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και στις υποδομές των εγκαταστάσεων, και ανταγωνιστική σχέση ποιότητας-τιμής στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Το εξαιρετικό κλίμα της χώρας, που συμβάλλει ιδανικά στην περίοδο της αποθεραπείας, σε συνδυασμό με την Υγιεινή μεσογειακή διατροφή. Όπως και το ευέλικτο, κατά περίπτωση νομικό πλαίσιο, όπως συμβαίνει με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Στο Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω, θεωρούμε ότι η Ελληνική Επιστημονική Αριστεία είναι το διαβατήριο του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας, η σφραγίδα και η εγγύηση για τους ταξιδιώτες του κόσμου, σε όλους τους ιατρικούς τομείς ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού».

Οι ευοίωνες προοπτικές

«Κοιτώντας τις προοπτικές για τα χρόνια που έρχονται , λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν ότι έως το 2030 η παγκόσμια επιβάρυνση των ασθενειών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 56% σύμφωνα με τον ΠΟΥ, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια ειδικά για την Υγεία, όπως και για την Πρόληψη, και την μακροζωία, μέσω του Τουρισμού Ευεξίας».

Η ΕΛΙΤΟΥΡ, δίνει έμφαση στο ότι:

  • το 56% των Ιατρικών Τουριστών μετά την πανδημία αναζητούν καλύτερη θεραπεία
  • το 22% επιδιώκει ξένους προορισμούς με στόχο το χαμηλότερο κόστος
  • το 10% θέλει τη θεραπεία το συντομότερο δυνατό, όπου διεθνώς αυτό είναι προσβάσιμο
  • το 18% των ασθενών αναζητούν θεραπευτικές επιλογές που δεν είναι διαθέσιμες στις χώρες τους
Όλο Υγεία

Scroll to Top