Ιλαρά: 4 κρούσματα στην Κρήτη, το ένα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων

ουρικό οξύ, ιλαρά

Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Στα τέσσερα έχουν φτάσει τα κρούσματα ιλαράς στην Κρήτη, με έναν ασθενή να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA ο Γιώργος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τα τέσσερα κρούσματα αφορούν ενήλικες και εντοπίζονται μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, χωρίς να υπάρχει περαιτέρω διασπορά.

Και τα τέσσερα περιστατικά, όπως είπε, ανιχνεύθηκαν και απομονώθηκαν άμεσα, ενώ δεν υπάρχουν άλλα ύποπτα περιστατικά. «Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας στην Κρήτη για διασπορά ή έξαρση κρουσμάτων. Τα κρούσματα περιορίστηκαν άμεσα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πάντως, η ιλαρά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και για το λόγο αυτό ο κ. Σουρβίνος απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό.

Και ο Νίκος Βουδούρης, Μέλος της Eλληνικής Παιδιατρικής Eταιρείας, μιλώντας στο CRETA κάλεσε τους γονείς να είναι σε εγρήγορση και να εμβολιάσουν άμεσα τα παιδιά τους.

«Ο ιός μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα στις κλειστές κοινότητες, γιατί μεταδίδεται με το αναπνευστικό. Αν τηρηθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι θωρακισμένοι», τόνισε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top