ΙΣΑ: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα

Γιώργος Πατούλης

Μήνυμα του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο η πρόσβαση όλων των ασθενών στη θεραπεία που έχουν ανάγκη.

Με το μήνυμα «Η υγεία μου, δικαίωμά μου», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που έχει ορισθεί η 7η Απριλίου.

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Όμως πολλοί πολίτες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια και ανισότητες, τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης.

Έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας

Στη χώρα μας, η οικοδόμηση ενός ισχυρού και βιώσιμου συστήματος υγείας προϋποθέτει αποτελεσματικές στρατηγικές, με έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο είναι η πρόσβαση όλων των ασθενών στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας, στη θεραπεία που έχουν ανάγκη.

Η Ελλάδα έχει την τύχη να έχει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό. Θα πρέπει να τους διασφαλίσουμε καλές επαγγελματικές συνθήκες για να παραμείνουν στην πατρίδα μας και να στελεχώσουν το Εθνικό σύστημα Υγείας, σημειώνει ο κ. Πατούλης.

Προσθέτει ότι η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας είναι προϋποθέσεις για να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους του πολίτες.

Είναι επίσης σημαντικό, καταλήγει, η προσήλωση όλων μας, στην παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας, προκειμένου να προσφέρουμε το δικό μας λιθαράκι στο να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο.

Όλο Υγεία

Scroll to Top