Κυριάκος Μητσοτάκης: Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ακόμα και σήμερα η ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το υπουργείο Υγείας και συζήτησε την αντιμετώπιση κατεπειγόντων θεμάτων, όπως το ζήτημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Υπουργείο Υγείας. Μιάμιση ώρα διήρκησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού. Στην είσοδο του υπουργείου τον περίμενε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ανέβηκαν μαζί στον δεύτερο όροφο, όπου είναι το γραφείο του υπουργού και πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας.

Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η υγεία θα είναι προτεραιότητα στη δεύτερη θητεία του με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ίσως και μέσα στη διάρκεια της ημέρας να έχουμε την απόφαση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αξιοποίηση των μέσων της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των διακομιδών του ΕΚΑΒ», προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση των ασθενοφόρων.

Αυτό όπως είπε, δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ, καθώς οι αλλαγές για την ενίσχυση του θα προχωρήσουν, όπως έχουν δρομολογηθεί.
Τόνισε επίσης ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης. Το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο όπου καταγράφονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. «Ο πρωθυπουργός μας έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Από τη δική μας πλευρά, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπάρχει δέσμευση να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε σκληρά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι δύο Υφυπουργοί, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Όλο Υγεία

Scroll to Top