Μ. Χρυσοχοΐδης: Δίκτυο αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων και στη Θεσσαλονίκη

human brain

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε σύσκεψη με τους διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση εργασίας είχε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης. Τον υπουργό Υγείας στην επισκεψή του στην Β.Ελλάδα συνοδεύουν οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Σε σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, συζήτησαν τα θέματα και τους στόχους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είχε στη συνέχεια σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τη συμμετοχή της Διοίκησης, του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντών Πανεπιστημιακών Κλινικών, με θέμα τη δημιουργία δικτύου μονάδων αυξημένης φροντίδας για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Στην Αθήνα λειτουργεί ήδη Κέντρο Επεμβατικής Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων με τη συνεργασία των νοσοκομείων Αιγινήτειο, Αρεταίειο και Αλεξάνδρα. Σκοπός του είναι η σύγχρονη αντιμετώπιση των οξέων ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων με επεμβατικές θεραπείες επαναιμάτωσης, όπως της θρομβόλυσης και της μηχανικής θρομβεκτομής. Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα θανατηφόρα εγκεφαλικά κατά τον πρώτο μήνα στη Δυτική Ευρώπη, γεγονός που οφείλεται στο ότι η χώρα μας δεν διαθέτει οργανωμένα κέντρα για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων.

Όλο Υγεία

Scroll to Top