Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος: Τμήμα οροφής έπεσε στο κεφάλι γιατρού

νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος

Τμήμα της ψευδοοροφής στον προθάλαμο από τους κοιτώνες των γιατρών στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, ένας γιατρός.

Ο γιατρός εξετάσθηκε από συναδέλφους του οι οποίοι έκριναν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου οι κοιτώνες του νοσοκομείου όπου ξεκουράζονται οι γιατροί που εφημερεύουν είναι σε άθλια κατάσταση.

Μ. Γιαννάκος: «Θα μας σκοτώσουν οι οροφές των νοσοκομείων».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» είναι ένα νοσοκομείο κορμός για τις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Τις άθλιες συνθήκες στις κτιριακές υποδομές του έχουν καταγγείλει κατ΄ επανάληψη οι εργαζόμενοι, αλλά κανένας δεν τους άκουγε.

«Εδώ και πολλά χρόνια καταγγέλλουμε τα παλαιά του κτίρια, τον αμίαντο που συνεχίζει να υπάρχει ως υγειονομική βόμβα στο νοσοκομείο και ακούμε μόνο υποσχέσεις. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει κατ΄ επανάληψη αναδείξει και καταγγείλει τα κτιριακά τους προβλήματα αλλά τίποτα».

Πιθανόν το συμβάν να οφείλεται σε κακοτεχνία

Μια άλλη εκδοχή δίνει η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Βασιλική Τραούδα, η οποία ανέφερε ότι πριν από μερικές ημέρες είχαν ολοκληρωθεί εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα και πιθανόν το συμβάν να οφείλεται σε κακοτεχνία της εταιρείας που τις ανέλαβε.

Εκπρόσωποι της εταιρείας που ανέλαβε το έργο έπειτα από διαγωνισμό, προέβησαν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν και όπως είπε η υποδιοικήτρια, θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη ενέργεια απέναντι στην εταιρεία.

Με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Νικήτα Παπαδόπουλου, θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω έλεγχος σε όλα τα σημεία στα οποία έγιναν το τελευταίο διάστημα εργασίες επισκευής, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Όλο Υγεία

Scroll to Top