Νοσοκομείο Ρόδου: Επιβεβλημένη η αναβάθμιση του σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

νοσοκομείο ΠΟΕΔΗΝ

Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρόδου  σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Πρέπει να δοθούν κίνητρα προκειμένου να στελεχωθεί πλήρως, για να μην πηγαίνουν οι ασθενείς στην Αττάλεια.

Η αναβάθμιση του νοσοκομείου Ρόδου είναι η απάντηση ώστε οι ασθενείς να μην αναζητούν υπηρεσίες υγείας στη γειτονική χώρα, σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή τη μεταφορά κοριτσιού από το Καστελόριζο στην Τουρκία για νοσηλεία. Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, σημειώνει.

«Όταν ένας ασθενής που διακομίζεται στο νοσοκομείου της Ρόδου δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί εκεί και πρέπει να αεροδιακομισθεί σε νοσοκομείο της Αττικής ή της Κρήτης είναι αναμενόμενο οι συγγενείς να σκεφτούν τη λύση της μισής ώρας που είναι το νοσοκομείο της Αττάλειας πλήρως οργανωμένο και στελεχωμένο», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το νοσοκομείο της Ρόδου, το ιδανικό θα ήταν να γίνει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με λειτουργία ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπως προτείνουν οι φορείς του νησιού.

Οι ελλείψεις στο νοσοκομείο της Ρόδου

Το νοσοκομείο της Ρόδου αντιμετωπίζει τις παθογένειες των νοσοκομείων των νησιών, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες για πρόσληψη στο νοσοκομείο.
Με 1.850 ευρώ ο γιατρός και 800 ευρώ ο νοσηλευτής είναι λογικό σε μια τέτοια ακριβή περιοχή να μην υπάρχει ενδιαφέρον». Είναι επιτακτική ανάγκη, σημειώνει να δοθούν κίνητρα οικονομικά, θεσμικά προκειμένου να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο και να είναι σε θέση να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

  • Λειτουργούν οι 2 από τις 7 χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών.
  • Υπηρετούν μόνο δύο αναισθησιολόγοι και στις 480 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετούν 215 μόνιμοι και 80 συμβασιούχοι.
  • Δεν υπηρετεί κανείς ενδοκρινολόγος και τους ασθενείς τους παρακολουθούν ειδικευμένοι παθολόγοι στο Ιατρείο μεταβολικών νοσημάτων.
  • Δεν λειτουργεί ΜΕΘ Παίδων και τα παιδιά που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ διεκομίζονται στην Αθήνα.
  • Δεν λειτουργεί ΜΕΘ Νεογνών και τα βρέφη διακομίζονται στην Κρήτη.
  • Δεν υπηρετεί κανείς παιδο-ορθοπεδικός γι αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, και οι γονείς του 3χρονου παιδιού αναγκάστηκαν να πάνε στην Αττάλεια προκειμένου να χειρουργηθεί άμεσα. «Εάν δεν παραδεχόμαστε τα κενά και λέμε είναι ευθύνη του γονέα η μεταφορά στην Αττάλεια δεν θα τα λύσουμε ποτέ», υπογραμμίζει.

Ο κ. Γιαννάκος συνεχίζει με τις ελλείψεις, αναφέροντας ότι λειτουργούν 6 κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων που σε πολλές περιπτώσεις δεν φθάνουν και γίνονται αεροδιακομιδές διασωληνωμένων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Δύο κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές λόγω έλλειψης εντατικολόγων.
Υπηρετούν μόνο 4 εντατικολόγοι και χρειάζονται άλλοι δυο να ανοίξουν και τα υπόλοιπα δύο κρεβάτια ΜΕΘ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top