Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πολύωρη συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ

Γεωργιάδης

Δέκα σοβαρά θέματα είχε η ατζέντα της ΕΙΝΑΠ. Ετέθησαν πολλά ζητήματα, σε άλλα συμφωνήσαμε, σε άλλα διαφωνήσαμε, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πολύωρη συνάντηση εργασίας με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), είχαν σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των γιατρών και όπως είπε ο υπουργός Υγείας «σε άλλα θέματα συμφωνήσαμε, σε άλλα διαφωνήσαμε», δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις αιφνιδιαστικά χωρίς πρώτα να υπάρχει διαβούλευση με τους γιατρούς.

«Είχαμε μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, μια πολύωρη θεσμική συνάντηση με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ και την Πρόεδρο του, κ. Παγώνη. Συζητήσαμε πολλά θέματα, σε άλλα συμφωνήσαμε, σε άλλα διαφωνήσαμε, όπως είναι φυσιολογικό.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν θα παίρνει καμία απόφαση αιφνιδιαστικά χωρίς προηγουμένως να διαβουλεύεται με τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους οποίους σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε ότι εργάζονται υπό πραγματικά εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».

Τα θέματα που απασχολούν του γιατρούς

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πολύ σοβαρά θέματα όπως οι προσλήψεις , η χρηματοδότηση, το σύστημα εφημεριών.

«Έγινε μια συνάντηση σήμερα με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας. Θα έχουμε και επόμενες συναντήσεις. Είχαμε δέκα θέματα στην ατζέντα, πολύ σοβαρά, για τις προσλήψεις, για τη χρηματοδότηση, για τα νοσοκομεία πως θα λειτουργήσουν και για το σύστημα εφημερίων.

Πιστεύω να μπορέσουμε να βάλουμε τα νοσοκομεία σε μία τάξη, ούτως ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται άμεσα, να μην υπάρχουν προβλήματα και να βοηθήσει το Υπουργείο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια».

Όλο Υγεία

Scroll to Top