Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας στον Ιαματικό Τουρισμό

Γιώργος Πατούλης

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας στον Ιαματικό Τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό στην Αλεξανδρούπολη από το Ελληνικό Συμβούλιου Τουρισμού Υγείας – Ελιτούρ

Mε τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – Ελιτουρ, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Έβρου, της Ιπποκράτειου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα, στο τομέα του Ιαματικού Τουρισμού, τονίστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή αξιόλογων εκπροσώπων του επιστημονικού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Οι ομιλητές τόνισαν τις μεγάλες δυνατότητες του ιαματικού τουρισμού που έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια και ανέφεραν πως διεθνώς υπάρχουν καταγεγραμμένες χιλιάδες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών σε εκατοντάδες χώρες, με νέα έργα που εξελίσσονται πυρετωδώς στην παγκόσμια αγορά.

Γ. Πατούλης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στον τομέα του Ιαματικού Τουρισμού

Τις εργασίες της Ημερίδας, άνοιξε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, ΕΛΙΤΟΥΡ, Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και ανέφερε πως η Ελλάδα, στο επίπεδο της εξέλιξης του θερμαλισμού, κατέχει διεθνή ηγετικό ρόλο και η Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης. Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί και να βρεθεί μπροστά σε σημαντικές θέσεις, όσον αφορά τον Ιαματικό Τουρισμό. Χρειάζονται συγκροτημένες και σωστές στρατηγικές ώστε να καταστεί η χώρα προορισμός για Ιαματικό Τουρισμό, όπως για παράδειγμα αξιοποίηση των υποδομών που τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί. Στον επενδυτικό τομέα, οι ιαματικές πηγές κερδίζουν αυξανόμενο το ενδιαφέρον των επενδυτών που αντιλαμβάνονται την επιχειρηματική αξία, τόσο της έλξης της ημερήσιας επίσκεψης, όσο και της διαμονής. Σε ό,τι αφορά τη δελεαστικότητα των Ιαματικών προορισμών, το συμπέρασμα που έχει αποτυπωθεί ως επίσημη πρακτική προσέλκυσης Ιαματικών Τουριστών, είναι η σύνδεση με τον τοπικό πολιτισμό και τη φύση, που συμβάλλει στη παροχή υψηλότερων αποδόσεων και μεγαλύτερης διάρκειας παραμονής».

Μεταξύ άλλων σημαντικές ομιλίες έδωσαν ο κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης πρόεδρος της Ιπποκράτειου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, ο Καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος, ο κ. Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, Πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής σχολής ΔΠΘ, ο κ. Ιωάννης Ράπτης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Θεόδωρος Κούσκος επιχειρηματίας και μέλος της Ελιτουρ, ο κ. Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, ο κ. Αντώνιος Πολυδώρου, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, η κα Αναστασία Κοιλού, της Ανωτάτης Νοσηλευτικής Αθηνών και Μεταπτυχιακή υπότροφος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο κ. Θεόδωρος Κωνσταντινιδης, ο κ. Γεώργιος Στεφανάκος διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, ο κ. Χρήστος Χατζηπαπάς πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, ο καθηγητής γυναικολογίας κ. Παναγιώτης Τσικούρας, ενώ χαιρετισμό έκανε ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Πρόεδρος της Ελιτούρ και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, κ. Γιώργος Πατούλης αποκάλυψε την Προτομή του Ιπποκράτη και πραγματοποίησε φύτευση του Πλάτανου του Ιπποκράτη στο προαύλιο της Ιατρικής σχολής του ΔΠΘ, μαζί με τον Πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ, κ. Βαδικόλια Κωνσταντίνο και παρουσία φοιτητών και καθηγητών του τμήματος της Ιατρικής Σχολής.

Όλο Υγεία

Scroll to Top