ΟΕΝΓΕ: Κοροϊδία η αύξηση της αποζημίωσης στις εφημερίες

ΠΦΥ ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ προειδοποιεί με κινητοποιήσεις και ζητά συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνο Πετραλιά.

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει ότι η αύξηση του 20% στην αποζημίωση των εφημερίων που εξήγγειλε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης αντιστοιχεί σε… 1 ευρώ, ενώ παράλληλα κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ότι έδωσε «ψευδή στοιχεία» για το ιατρικό μισθολόγιο.

«Μετά τα ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου, του κ. Μαρινάκη τον οποίο καταγγέλλουμε ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για το ιατρικό μισθολόγιο είναι ψεύτικα, μετά τις φαιδρότητες της κ. Κεραμέως που δήλωσε ότι πληρωνόμαστε με την «απόκτηση» εμπειρίας, ήρθαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών, που αντιστοιχεί σε 1 ευρώ αύξηση στην ωριαία αποζημίωση της εφημερίας», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Τα παραδείγματα της ΟΕΝΓΕ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η ωριαία αποζημίωση της εφημερίας μετά τις αυξήσεις θα κυμαίνεται από 5,48 ευρώ για τον ειδικευόμενο έως 8,42 ευρώ για τον Διευθυντή ΕΣΥ.

Για παράδειγμα: «Διευθυντής Α’ ζώνης εφημέρευσης τώρα 585€ καθαρά για 3 ενεργές + 3 ετοιμότητες, δηλαδή 83 ώρες με την αντιστοίχιση δηλαδή 7€ την ώρα, με την “αύξηση” Μητσοτάκη 702€ καθαρά 8,4 € την ώρα.

Μάλιστα αν δεν γίνει συνοδή ρύθμιση για αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών όπως απαιτούμε εδώ και χρόνια, η όποια μηδαμινή αύξηση θα μείνει κενό γράμμα γιατί η εφορία θα την πάρει πίσω την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και συνεχίζει:

«Όσον αφορά τον τριπλασιασμό του επιδόματος προσέλκυσης και παραμονής στις άγονες και παραμεθόριες περιοχές διατηρείται η αθλιότητα να χορηγείται με βάση τους βασικούς μισθούς του 1983! Δηλαδή το μηνιαίο επίδομα αγόνου διαμορφώνεται από τα 11,40 ευρώ στα 44,20 ευρώ».

Μεγάλη πρόκληση η αύξηση των αποδοχών των διοικητών

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ η πρόκληση της κυβέρνησης σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών είναι ακόμα μεγαλύτερη: «αν αναλογιστούμε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση έδωσε αύξηση πάνω από 50% στους μισθούς των διοικητών, συν 20% ευρώ μπόνους για να τρέξουν γρήγορα τα σχέδιά τους για την πλήρη μετατροπή των δημόσιων μονάδων υγείας σε Ανώνυμες Εταιρίες».

Η ΟΕΝΓΕ προειδοποιεί για νέο κύκλο κινητοποιήσεων και καλεί τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θάνο Πετραλιά να απαντήσει άμεσα στο αίτημα της ΟΕΝΓΕ και να ορίσει συνάντηση.

Όλο Υγεία

Scroll to Top