Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Πόρτα καταπλάκωσε εργαζόμενο

νοσοκομείο, πόρτα

Το συμβάν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και ζητάει επείγουσα έρευνα.

«Απίστευτο και όμως αληθινό και ελληνικό. Πόρτα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καταπλάκωσε και τραυμάτισε εργαζόμενο». Την καταγγελία κάνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, τεχνολόγος κλήθηκε να μεταβεί με το φορητό ακτινολογικό – ακτινογραφικό μηχάνημα στο τμήμα νεογνών για να κάνει ακτινογραφία σε νεογνό. Όταν έφθασε στο τμήμα νεογνών την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν ακόμη μία ακτινογραφία σε άλλο νεογνό.
Επικοινώνησε με την δεύτερη τεχνολόγο βάρδιας και ζήτησε να φέρει ακόμη μια κασέτα στο τμήμα νεογνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ακτινογραφία.
Όντως η τεχνολόγος ξεκίνησε να πάει στο τμήμα νεογνών.

Η πόρτα έπεσε…

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο «άκουσε και είδε κάποιες κινήσεις από ένα άτομο που φάνηκαν ύποπτες και με σκοπό να ασφαλίσει το τμήμα που θα ήταν χωρίς φύλαξη έκλεισε τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού.
Τότε η πόρτα έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά όπως αποδείχτηκε από την εξέταση στο κεφάλι της και το πόδι της, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με το αριστερό χέρι της το οποίο υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής άρθρωσης».

Στην τεχνολόγο δόθηκε από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ένας μήνας αναρρωτική άδεια.

Ο κ. Γιαννάκος ζητάει να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης, καταλήγοντας ότι η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη.

Όλο Υγεία

Scroll to Top