Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ

ΚΕΠΑ

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει 1200 γιατροί αίτηση για να ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (ΕΣΙ) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 γιατρών στο Μητρώο του ΕΣΙ του ΚΕΠΑ. έως την Κυριακή 2 Ιουνίου δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως γνωστοποίησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, περισσότεροι από 1.200 γιατροί έκαναν μέχρι στιγμής αίτηση.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε την ολιγοήμερη παράταση προκειμένου οι γιατροί που έχουν υποβάλει αίτηση να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αφετέρου να προσελκύσουμε επιπλέον νευρολόγους, ψυχιάτρους και παιδοψυχίατρους», ανέφερε η υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι με τις νέες προσλήψεις μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των ανάπηρων πολιτών.

«Περισσότεροι από 1.200 γιατροί άκουσαν το κάλεσμά μας και έκαναν αίτηση για να ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (ΕΣΙ) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία, όχι μόνο γιατί ο αριθμός υπερβαίνει τον στόχο που είχαμε θέσει, αλλά και γιατί επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ιατρικού κόσμου στον όρκο του Ιπποκράτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.efka.gov.gr/el/aitese-delose-eggraphes-sto-metroo-eidikoy-somatos-iatron-esi.
Εκεί συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης-δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως για παράδειγμα, τίτλοι σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κλπ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top