ΠΟΕΔΗΝ: Εάν αποδειχθεί η δωροδοκία τραυματιοφορέα να τιμωρηθεί παραδειγματικά

νοσοκομείο ΠΟΕΔΗΝ

Την παραδειγματική τιμωρία τραυματιοφορέων από νοσοκομείο νησιωτικής περιοχής που φέρεται να ενημέρωναν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών για το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά, ζητάει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

«Οι τραυματιοφορείς του νοσοκομείου Μυτιλήνης εάν αποδειχθεί από την εισαγγελική και διοικητική έρευνα ότι διέπραξαν ένα τέτοιο αδίκημα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Εάν υπάρχει κάποιος που εκμεταλλεύεται τη θλίψη, την απόγνωση των οικογενειών θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά».

Ο κ. Γιαννάκης εξηγεί ότι το πρωτόκολλο είναι αυστηρό και πρέπει να ακολουθείται από όλους. «Στα Νοσοκομεία όταν καταλήγει ένας ασθενής η κλινική ειδοποιεί τους συγγενείς για το συμβάν και οι συγγενείς ρυθμίζουν την τελετή της ταφής.

Δεν έχουν καμία δουλειά να ασχολούνται με αυτή τη διαδικασία οι τραυματιοφορείς ή οι νεκροτόμοι. Η δουλειά τους είναι να παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τις κλινικές και να τους μεταφέρουν στους νεκροθαλάμους. Τίποτα άλλο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει επίσης ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία δεν ανέχονται από κανέναν να συκοφαντεί την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν να σώζουν ζωές ασθενών, σε αντίξοες συνθήκες.

«Δεν ανεχόμαστε από κανέναν να μας διασύρει, να μας συκοφαντεί ότι εκμεταλλευόμαστε τον πόνο των ανθρώπων».

Θέτει όμως και το θέμα της φύλαξης των νοσοκομείων καθώς όπως αναφέρει «είναι αδιανόητο διάφοροι με γραφεία κηδειών, ιδιωτικά ασθενοφόρα, αποκλειστικές, να εκμεταλλεύονται την πλημμελή φύλαξη των νοσοκομείων, λόγω έλλειψης φυλάκων να εισέρχονται λαθραία και να γεμίζουν κάρτες τα νοσοκομεία. Να τις πετάμε και να ξανάρχονται».

Όλο Υγεία

Scroll to Top