ΠΟΕΔΗΝ: Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κρατάει το λόγο του

Χρυσοχοΐδης, ΠΟΕΔΗΝ

Καμία απόλυση εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν θα γίνει και οι εργολάβοι θα απομακρυνθούν από τα νοσοκομεία, απάντησε στην ΠΟΕΔΗΝ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με εντολή του υπουργού υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδη παραμένουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Με παρέμβαση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκου «μέρες εορτών αποφεύχθηκαν οι απολύσεις συμβασιούχων καθαριστριών, τραπεζοκόμων, φυλάκων στα Νοσοκομεία Λάρισας και Καραμανδάνειο Πάτρας».

Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για «μικρές νίκες», τονίζοντας ότι «ο υπουργός υγείας κρατάει το λόγο του».

Νοσοκομείο της Λάρισας

Ειδικότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας οι συμβασιούχες καθαρίστριες και τραπεζοκόμες ειδοποιήθηκαν από τον Διοικητή του νοσοκομείου ότι απολύονται 31/12/2023 επειδή εγκαταστάθηκε εργολάβος.

«Μέσα στις εορτές άνεργοι. Μάλιστα με εντολή του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα εργάζονταν παρότι είχε εγκατασταθεί εργολάβος».

Ο κ. Γιαννάκος επικοινώνησε με τον Διοικητή που επιβεβαίωσε την απόλυση. Η επόμενη κίνηση ήταν η ενημέρωση του υπουργού.
«Ο υπουργός επανέλαβε την απόφαση της Κυβέρνησης για σταδιακή απομάκρυνση των εργολάβων και για καμία απόλυση συμβασιούχων ορισμένου χρόνου από εδώ και στο εξής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας έδωσε αμέσως εντολή στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. «Αποφύγανε έτσι την ανεργία μέσα στις γιορτές μάλιστα».

Το ίδιο συνέβη και με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα.

Ειδοποιήθηκαν οι φύλακες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ότι απολύονται. Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και ο υπουργός έδωσε εντολή για την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

«Για πρώτη φορά μετά από χρόνια πετυχαίνουμε μικρές νίκες κατά των εργολάβων. Απομένει να υπάρξει σαφής κυβερνητική εντολή προς όλους τους διοικητές των νοσοκομείων να σταματήσουν οι διαγωνισμοί των εργολάβων και να δοθεί η δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top