ΠΟΕΔΗΝ: Συνάντηση με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για τους συμβασιούχους

κέντρα τραύματος, ΠΟΕΔΗΝ

Εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκαν σήμερα με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αναφορικά με τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων σε σχετική ανακοίνωση, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των συμβασιούχων συναντήθηκε με την Υπουργό Εργασίας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Διευθυντή του Υπουργείου.

Στο τραπέζι τέθηκαν μεταξύ άλλων τα προγράμματα των συμβασιούχων και οι μισθολογικές αδικίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα η στάση εργασίας και η συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων που εργάζονται στο ΕΣΥ μέσω ΔΥΠΑ.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και των συμβασιούχων είδαμε την Υπουργό Εργασίας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Διευθυντή του Υπουργείου. Θέσαμε τα αιτήματα και μας διαβεβαίωσαν:

Το πρόγραμμα των 4.000 συναδέλφων έχει φύγει για ΦΕΚ και θα ζητήσουν να πάρει σημερινή ημερομηνία δημοσίευσης (ΚΥΑ ΚΑΔ 11380). Το κενό που υπάρχει σε όσους έληξαν οι συμβάσεις θα καλυφθεί είτε με απόφαση της ΔΥΠΑ είτε με νομοθετική ρύθμιση.

Για τις μισθολογικές αδικίες που υφίστανται οι συνάδελφοι των 4.000 θα υπάρξει νέα συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ, εκπροσώπων των συμβασιούχων με την Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της ΔΥΠΑ.

Για το πρόγραμμα των 1.300 συναδέλφων ηλικίας 55 – 67 ετών, που είναι πρόγραμμα μόνο για την ΠΟΕΔΗΝ υπεγράφει μας είπαν την ώρα της συνάντησης από την Υπουργό Εργασίας και φεύγει για τις δύο υπογραφές των συναρμόδιων Υπουργών.

Εκτιμώμενος χρόνος για την έκδοση του ΦΕΚ μας είπαν ότι είναι περίπου μία εβδομάδα. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία της ΠΟΕΔΗΝ που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει».

Όλο Υγεία

Scroll to Top