Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν»: Πέφτουν σοβάδες, σπάνε σωλήνες και ο κλιματισμός δεν λειτουργεί

αττικόν

Το σωματείο εργαζομένων στο «Αττικόν» με συνεχή έγγραφα και παρεμβάσεις προειδοποιεί για την απαξίωση των κτιριακών και τεχνικών εγκαταστάσεων.

Σημαντικά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές και τεχνικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.
Από τον περασμένο Μάρτιο έχουν καταγραφεί περιστατικά απαξίωσης των υποδομών και έχουν καταγγελθεί από τους εργαζόμενους, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Ενδεικτικά όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων ένας σωλήνας με καυτό νερό έσπασε στη Μονάδα Οστικής Πυκνότητας τον περασμένο Μάρτιο, τον Απρίλιο έσπασαν σωλήνες μέσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), το Μάιο χάλασαν τα κλιματιστικά και τον Ιούνιο κατέρρευσαν ψευδοροφές σε δωμάτια γιατρών.

Μάρτιος 2024: Μεγάλη ποσότητα καυτού νερού >80 βαθμών Κελσίου έφυγε με μεγάλη πίεση από σωλήνα στη Μονάδα Οστικής Πυκνότητας στο υπόγειο του νοσοκομείου. Δεν τραυματίστηκε- ζεματίστηκε κανείς γιατί …ήταν Κυριακή.

Απρίλιος 2024: Σπάνε σωλήνες στα εξωτερικά ιατρεία (εκεί που τώρα στεγάζονται και τα ιατρεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών) και πλημμυρίζουν εξεταστήρια και διάδρομοι σε ημέρα Γενικής Εφημερίας. Η διαρροή σταμάτησε και αποκαταστάθηκε η βλάβη και οι ζημιές μετά από ώρες.

Μάιος 2024: Ο κλιματισμός δε δουλεύει σε δεκάδες δωμάτια του νοσοκομείου, καθώς και σε κοιτώνες γιατρών και χειρουργικές αίθουσες.

Ιούνιος 2024: Καταρρέουν ψευδοροφές σε κοιτώνες γιατρών, ασθενείς φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους, ενώ οι εφημερεύοντες γιατροί δεν μπορούν ούτε να ξεκουραστούν σε συνθήκες καύσωνα. «Δεν μιλάμε για τους περίπου 100 ασθενείς που έχουν εξασφαλίσει «ευάερες» και «ευήλιες» συνθήκες νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους αλλά για τους «τυχερούς» που είναι σε δωμάτια!»

«Η κυβερνητική πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» η οποία προχωρά την απαξίωση του δημόσιου με την συνακόλουθη ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων του κλάδου αναδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση.

Υποχρηματοδότηση και υποσυντήρηση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, «πατέντες» συνεχώς πρόχειρα «μπαλώματα» και «μερεμέτια» και κυρίως, αποδεκατισμός των συναδέλφων της τεχνικής υπηρεσίας και αντικατάστασή τους από ιδιωτικά συνεργεία εργολάβων που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους. Το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο με συνεχή έγγραφα και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, δεν σταματά να προειδοποιεί αλλά “στου κουφού την πόρτα…”».

Οι εργαζόμενοι ζητούν

Σημαντική στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και των συνεργείων της με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, μέσα και υλικά, ώστε να μπορεί να κάνει με επάρκεια σταθερή και ουσιαστική συντήρηση και επισκευές.

Να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργολάβους

Συνολικό έλεγχο και μελέτη για τα προβλήματα που αφορούν στις κτιριακές υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα. Με βάση αυτή τη μελέτη να γίνουν συνολικές ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν πραγματικά την κατάσταση.

Πρόσληψη μόνιμου Γιατρού Εργασίας και δύο Τεχνικών Ασφαλείας όπως επιβάλλεται από το πλήθος των εργαζομένων και το είδος των εγκαταστάσεων.

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(Υπουργείο Υγείας). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Scroll to Top