Στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας η κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Πάρκινσον

Πάρκινσον

Με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον συναντήθηκε χθες ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και η κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Πάρκινσον.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον Φωτεινή Σκόνδρα και άλλα μέλη του συλλόγου και κατά τη συνάντηση δεσμεύτηκαν οι δύο πλευρές να συνεργαστούν στενά προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για τη νόσο του Πάρκινσον.

«Βρισκόμαστε πάντα πλάι στους ασθενείς με Πάρκινσον και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Κατά τη συνάντηση, δεσμεύτηκα ότι η πρωτοπόρος διαχείριση των ασθενών με Πάρκινσον που γίνεται ήδη πράξη σε διάφορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, θα έρθει το συντομότερο δυνατόν και στη χώρα μας. Θα συνεργαστούμε άμεσα με το σύλλογο ώστε να καταρτίσουμε ένα Εθνικό σχέδιο δράσης για το Πάρκινσον» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον κα Σκόνδρα δήλωσε ότι «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται ήδη αλλά και να δημιουργήσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες για όσους πρόκειται να δοκιμαστούν στο μέλλον.

Το ηχηρό μας μήνυμα: το Πάρκινσον δεν είναι μια κοινή νόσος αλλά απειλή για τη δημόσια υγεία, συνοδεύει τις προτάσεις μας για την Εθνική Στρατηγική. Όλοι εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα που μας αφορούν με έναν και μόνο στόχο: Από αόρατοι να γίνουμε επιτέλους ορατοί».

Όλο Υγεία

Scroll to Top